19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

IELTS Cue Card 74 & Band 8.0+ Shembull i përgjigjes

 1. Band 8.0+ Shembull Përgjigje
 2. Fjalori dhe shprehja e dobishme

Përshkruani një anëtar të familjes që ju jeni më afër

Ju duhet të thoni:

- kush është ky person;

- përshkruani disa gjëra që keni bërë së bashku;

dhe shpjegoni pse ju pëlqen ky person.

Band 8.0+ Shembull Përgjigje

Unë jam mirënjohës që kam një familje të tillë mbështetëse dhe të kujdesshme të cilët janë gjithmonë aty për mua pa marrë parasysh se çfarë. Ne kemi 5 anëtarë në shtëpi që gjithmonë janë plot me qeshje : prindërit e mi, dy motrat e mia dhe mua. Edhe pse i dua të gjithë në hënë dhe mbrapa , motra ime më e vogël, Jade, është ajo që më është e afërt me mua.

Jade është shtatë vjet më i ri se unë, i cili mund të krijojë një ndjenjë të boshllëkut gjenerator , megjithatë, ne vazhdojmë të bashkohemi mirë ose të paktën shumicën e kohës. Ajo është në shkollë të mesme tani dhe ka një ëndërr për t'u bërë mjek një ditë. Në kohën e shfaqjes, kemi pak gjëra të përbashkëta . Me këtë dua të them, ndërsa jam i gjatë, ajo është relativisht e shkurtër; ndërsa unë marr pas babait tim, ajo është imazhi i ndarjes së nënës sime. E njëjta gjë me karakteristikat tona. Unë jam i orientuar nga njerëzit dhe një shpirt i vërtetë i lirë, Jade, në të kundërtën, është mjaft introvert dhe stabilitet. Prandaj, ajo erdhi si një surprizë e madhe kur të tjerët e pranojnë lidhjen tonë të fortë. Ne jemi si dy anët e së njëjtës monedhë . Pa marrë parasysh se sa ndryshe jemi ne, ne kurrë nuk kemi lënë pas dore ose braktisur njëri-tjetrin. Në fakt, ne jemi partnerë në krimin në kaq shumë veprime impulsive dhe të buta që familja jonë ka humbur . Sapo u përpoqa të luaja viktimën me xhaxhain tim, ndërsa unë theva rastësisht një vazo kristali që adhuronte tezja ime, Jade më mbështeti derisa fajësuam kushëririn tonë të varfër. Çfarë akt i turpshëm ! Por kjo ishte vite më parë dhe mësuam mësimin tonë rrugën e vështirë . Një tjetër kohë kur mësuesi i motrës sime kërkoi të takonte prindërit tanë, sepse Jade e kishte braktisur klasën. Në mbrojtjen e saj , kjo temë ishte e mërzitshme dhe unë isha ai që foli me mësuesin e saj. Në fund, Jade duhej të shërbente më shumë kohë në bibliotekë dhe ne e mbajtëm këtë nga prindërit tanë dhe kështu ishin shumë gjëra të tjera. Ne e kemi mbrapa njëri-tjetrin dhe ne gjithmonë do, sepse kjo është ajo që bëjnë motrat dhe thjesht sepse e dua atë.

Fjalori dhe shprehja e dobishme

 • Duaje dikë / diçka për hënën dhe mbrapa : duaje dikë / diçka më shumë se çdo gjë
 • merrni mirë : keni një marrëdhënie të harmonishme ose miqësore
 • kanë ... të përbashkëta: të ndajnë interesat ose karakteristikat
 • marrë pas : ngjajnë (një prind ose paraardhës)
 • imazhi i ndarjes: një person që mban një ngjashmëri të fortë fizike me një tjetër, veçanërisht për një të afërm
 • 2 anët e së njëjtës monedhë: shumë të afërt, edhe pse ato duken të ndryshme
 • partnerët në krim: miqtë e mirë që marrin probleme në njëra-tjetrën ose marrin njëri-tjetrin në telashe
 • impulsiv (a): duke vepruar papritmas pa menduar me kujdes se çfarë mund të ndodhë për shkak të asaj që po bëni
 • humbur numërimin: të dështojë të jetë në gjendje të llogarisë dikë apo diçka, veçanërisht për shkak se ka kaq shumë
 • luajnë viktimën: aktin e pretenduar të jetë ai që është bërë gabim për të manipuluar të tjerët ose për të kërkuar vëmendje
 • mbrapa dikush lart = mbrapa: mbështesni ose ndihmoni dikë
 • fajësoni diçka për dikë: fajësoni dikë për diçka : thoni se dikush ose diçka ka bërë diçka të keqe
 • mësoni diçka në rrugën e vështirë : mësoni diçka nga përvoja, sidomos nga një eksperiencë e pakëndshme
 • në mbrojtjen e dikujt : përdoret në fillim të një fjalie për të treguar se deklarata e mëpasshme do të justifikojë ndonjë veprim apo vendim të bërë

Shembulli IELTS Cue Card 74 - Tema: Përshkruani një Anëtar të Familjes

5 (100%) 2 vota [s]
Dy skedat e mëposhtme ndryshojnë përmbajtjen më poshtë. 5 (100%) 2 vota [s]  Dy skedat e mëposhtme ndryshojnë përmbajtjen më poshtë

Faqet kryesore IELTS:

Kjo faqe interneti është për të zhvilluar aftësitë tuaja IELTS me këshilla, përgjigje modelesh, mësime, libra falas dhe më shumë. Secila seksion ( Dëgjimi, Folja, Shkrimi, Leximi ) ka një koleksion të plotë të mësimeve për t'ju ndihmuar të përmirësoni aftësitë tuaja në IELTS .

Merrni të gjitha përditësimet / mësimet e fundit përmes emailit:

Regjistrohu falas për mësimet e IELTS / Libra / Këshilla / Përgjigje Shembuj / Këshilla nga ekspertët tanë të IELTS. Ne ndihmojmë miliona nxënës të IELTS të maksimizojnë rezultatet e tyre të IELTS!

Regjistrohu për IELTS Material për të marrë mësimet e fundit