19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Како да откриеме уред за слушање?

Официјално - ова е забрането (секој има права) Официјално - ова е забрането (секој има права). Меѓутоа, во реалниот живот, соочен со овој проблем, често е невозможно да се докаже сопственото право и, згора на тоа, да се заштитат истите права со законски средства!

За почеток, ајде, сепак, пробајте да дознаеме: Што е овој лек?

Грешка - скриен уред за слушање. Припаѓа на електронските методи и средствата за интелигенција. Широка употреба: телекомуникациски системи, интернет, телефон, итн.

Употребата на такви уреди е природна за државна безбедност. Но, тие можат да бидат применети и од "структури" далеку од каква било безбедност. И тука е сосема логично прашање: како да се заштитите себеси, најблиските, бизнисот? Кои се начините? И што е најважно, како детектирајте го уредот за слушање ?

За откривање на уредот за слушање се користи специјална техника за мерење и пребарување. Сите методи за детекција се поделени на универзални и посебни.

На универзални методи вклучуваат:

- визуелна инспекција (извршена со посебен метод);

- нелинеарна локација (детектира: уреди со мирување, далечински управувач или во режим на подготвеност итн.).

- откривање метал (употреба на метални детектори во уреди за пребарување);

- скенирање со рентгенски зраци (детектира прислушување внатре во структури, во електронска опрема итн.)

Специјални методи за детекција:

- радиоприслушување;

- анализа на параметрите на комуникациските линии и жичените комуникации;

- инфрацрвен звук, итн.

Можности за заштита од слушање - се чувствувате слободни да одговорите, целосно. Анти-грешки се модерен телефон заглавувач како и други уреди за слушање и шпионирање. На пример, супресорите на мобилните телефони можат да ги заштитат не само од прислушувањето, туку и да ја блокираат активноста на скриени видео камери кои работат преку радио канал. Еве некои од нив:

  1. Мобилен телефон jammers и супресори;
  2. Барај детектори за грешки и скриени безжични камери;
  3. Детектори скриени камери;
  4. Спресори на диктафон, итн.

Овие и слични уреди ќе ви овозможат да пребарувате, брзо да ја уништите секоја бубачка, за да можете повторно да ја почувствувате безбедноста и мирот. Можете да ги купите на интернет.

За почеток, ајде, сепак, пробајте да дознаеме: Што е овој лек?
И тука е сосема логично прашање: како да се заштитите себеси, најблиските, бизнисот?
Кои се начините?