19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Како да се отстрани црна листа. Како да се отстрани бројот од црната листа? Бришење на броеви од мобилни оператори

  1. Упатство
  2. Има ли начин да се отклучам побрзо?
  3. Колку долго е мојата сметка валидна?
  4. Како да ја видите историјата на нарачката?
  5. Како да направите фотографија за да ја потврдите идентификацијата
  6. Како да направам слика од мојата банкарска картичка?
  7. Упатство
  8. Повик за милост на операторот
  9. Обрни внимание

Некои од вас, веројатно, барем еднаш се соочиле со непријатна ситуација, кога некој повикува на мобилен телефон и молчи. Страшните повици се делат дење и ноќе десетици пати. Можеби некој се шегува, а можеби и намерно те навредува.

Упатство

За да се ослободите од досадни повици за претплатници на мобилната мрежа постои услуга "Црна листа". Вие само треба да го додадете телефонскиот број на црната листа, а повиците од тоа едноставно нема да стигнат до претплатникот. Црната листа може да се внесе не само за мобилни, туку и за урбани, долги и долги меѓународни броеви . Тоа е, ако претплатникот чиј телефонски број е на црната листа ви се јавува, повикувачот нема да може да ве контактира и да слушнете порака за грешка.

Редовно проверувајте како редовно се зголемува. Со сајт сајт или можете да ја дополните својата припејд мобилни телефони онлајн во 146 земји и 591 мобилни оператори. Овие блокови автоматски ќе бидат отстранети по одреден временски период. Ние не препорачуваме да користите еднократни или привремени електронски пораки и телефонски броеви, бидејќи во ваков случај вашата сметка ќе биде трајно блокирана, што значи дека ќе го изгубите балансот на вашата сметка и историјата, доколку ги има.

Има ли начин да се отклучам побрзо?

Системот автоматски работи.

Колку долго е мојата сметка валидна?

Вашата сметка важи 180 дена од времето што го добивате или го испраќате последниот депозит. По ова време, вашата историја на нарачка, статус на телефон и телефонски именик ќе бидат изгубени засекогаш.

Но, што ако по грешка додаде на црната листа бројот на саканиот претплатник? За да отстраните контакт од црната листа на Samsung, одете до главното мени, отворете ги прилагодувањата, потоа апликациите, повиците, сите повици, црната листа.

За да отстраните повикувач од црната листа на телефон со екран на допир, отворете го дневникот за повици. Потоа треба да притиснете и задржете го бројот што сакате да го отстраните од црната листа. Прегледајте ја листата на предложени активности што можете да ги направите со одбраниот број.

Како да ја видите историјата на нарачката?

Проверете ги носите за повеќе детали.

Како да направите фотографија за да ја потврдите идентификацијата

За успешно да го потврдите вашиот фото-проект, треба да ја поставите вашата фотографија со валиден пасош, лична карта или возачка дозвола.

Како да направите фотографија за да ја потврдите адресата?

Она што не го прифаќаме: - Обработено скенирање - Слики од црно бело - Истечено. За успешно да ја потврдите вашата адреса, треба да испратите слика од профилот на вашата сметка користејќи го кодот за ракопис како што е прикажано во вашиот профил. Предлог-законот мора да биде издаден во вашето име и не повеќе од 3 месеци. Максимална големина на датотека: 5 MB. Ги прифаќаме документите само на латински или кирилични знаци.

Изберете - "отстрани од црната листа". Се појавува известување дека бројот бил успешно избришан. Исто така, на веб-страницата на вашиот оператор, можете да ги додадете или избришете броевите, да ги видите броевите внесени во црната листа, да ја активирате или деактивирате услугата.

Бидете внимателни кога работите со вашите телефонски апликации. Не прави грешки за да не пропуштите важен повик во иднина. Внимателно разгледајте ги информациите за услугите, бидејќи сите апликации се насочени кон помагање на вас, а не на трупот.

Како да направам слика од мојата банкарска картичка?

Напишете го вашиот уникатен код на парче хартија, како што е прикажано во вашиот профил. Сокриј ги сите броеви, но не и последните 4 броеви банкарска картичка , држете го во раката и земете добра слика. Вашето име, датумот на истекување и името на издавачот мора да бидат видливи. За да бидете сигурни дека имате кредитна картичка Се обидувате да го користите, и да не се користи без ваша согласност или нелегално.

Секој час од денот честопати се јавуваме на фрустрирани и груби луѓе кои сакаат да ни понудат сите видови на понуди. Call центри се зло за секој кој има телефонски договор. Не разбирајќи го ова, можеби со потпишување на собирни места во супермаркет, даваме дозвола да го внесеме нашиот телефонски број на листите на трговски размени. Еве го последниот водич за блокирање на промотивни повици.

За да се заштитите од непријатни повици и SMS-пораки, можете да користите услуги како "Црна листа". Тоа е обезбедено од страна на телекомуникацискиот оператор Мегафон. За да пристапите до услугата, активирајте го, а во секое време ќе можете да ја уредите листата (не само додавање броеви, туку и бришење).


Обично е неопходно да се обележи полето за давање лични податоци на трети лица. Во присуство на овој израз, ние во најголем број случаи се жалиме на телемаркетинг компании кои користат телефонски центри за да промовираат промоции. Затоа, не плашете се да не дадете средства на трети лица, никој не може да ве увери, и ако одбиете, со закон сè уште имате право да ја користите услугата што ја потпишувате. Согласноста за пренос на лични податоци е незадолжителна и секое одбивање не ја загрозува можноста за регистрирање на Сајтот и учество во иницијативи кои ги промовира Компанијата.

Упатство

Постојат многу начини со кои можете да ја поврзете услугата црната листа на вашиот телефон . На пример, можете да го користите USSD број * 130 # или да испратите СМС порака (без текст) во краток број 5130. Покрај тоа, ви стои на располагање бројот на информативната услуга "Мегафон" 0500 (наменета е за повици). Ако веќе испративте барање за активирање на услугата, почекајте ја пораката на операторот за тоа. Неколку минути по примањето на првата порака, ќе го прифатите вториот. Ќе се каже дека услугата е сега активна на вашиот телефон. Откако ќе ги примате таквите пораки, можете да продолжите со уредување на "Црна листа ".

Ова е натпревар организиран од важен национален весник. Дури и незамисливи предмети како весници може да ги препродадат нашите податоци на маркетинг компании. Затоа, секогаш внимавајте кои дозволи ги давате при пополнување на формуларот. Накусо: кога ќе го видите изразот на трети страни, не давајте дозвола. Постои алатка која го сигнализира вашиот телефонски број како забрана за повикувачки центри: се вика. Оние кои се регистрирани се заштитени, но оние кои автоматски не дозволуваат повици за телемаркетинг.

Видеото дава краток опис за тоа како функционира регистарот. Совет е јасен, пријавете се сега. Можете да го направите ова преку оваа страница преку внесување на вашиот телефонски број и бројот на вашето социјално осигурување. Ако не сте сигурни дека веќе сте го направиле ова, јавете се на 800. Еден глас ќе ви каже дали сте регистрирани во регистарот. Накусо: се регистрирате за јавен регистар на опозиции.

Постапката за уредување на листата вклучува додавање на броеви на неа и отстранување на нив од него. Многу е лесно да го внесете бројот на непожелен претплатник: бирајте го USSD бројот * 130 * + 79XXXXXXXXX # на тастатурата на вашиот мобилен телефон. Можно е да испратите SMS порака. Треба да го содржи следниов текст: + 79xxxxxxxx (бројот мора да биде означен во меѓународниот формат).

По двата претходни чекори, нема да ве заштитиме 100 проценти од промотивните повици. Договорот за телемаркетинг, даден дури и во изминатите години, може да се користи денес за да ви пречи. Решението, ако се примаат повици на паметен телефон, е блокирање на повик. Кога ќе одговорите на повик и забележете дека има оператор за повикувачки центар на другиот крај од линијата, можете да го внесете овој телефонски број во црната листа на мобилниот телефон. Така, ако тие ќе се јават наназад, мобилниот телефон ќе биде надвор од дофат.

Повик за милост на операторот

По неколку обиди, центар за повици влегува во вашиот телефонски број во недостапните списоци на корисници, а потоа повеќе нема да бидете вознемирени. На кратко: ги блокира сите повици од центрите за повици. Ова ќе ги натера многу луѓе да се смеат, но лош одговор на операторите за телемаркетинг нема да ве одведе далеку. Тие, исто така, работат во повеќето случаи во полоши услови од твое. Бидете учтиви, велејќи дека не сте заинтересирани за понудата што ја предлагате, и замолете ги да ја отстранат од листата на броеви што ќе ги повикаат.

Ако сакате да отстраните само еден број од листата, тогаш ќе ви биде удобно да ја користите командата USSD * 130 * 079XXXXXXXXXX #. Но, за отстранување на сите броеви, односно целосна чистење на "црната листа", USSD барање * 130 * 6 # ќе го стори. Штом листата е уредена, можете да ги видите сите останати броеви во неа (или да ја видите и да бидете сигурни дека таа е празна). За да го направите ова, операторот обезбедува број за испраќање на барањето * 130 * 3 # и бројот за испраќање СМС 5130 (пораката "INF" мора да биде содржана во текстот на пораката). Ако воопшто не ви е потребна услугата, исклучете ја со SMS порака "OFF" испратена на бројот 5130 или со бирање USSD барање * 130 * 4 #.

Обрни внимание

За да управувате со услугите во "Мегафон" постои посебен систем "Сервисен водич".

Се разбира, постојат ситуации во кои нема желба да се разговара со претплатникот, тој е премногу досаден со повици или постои друга причина за претплатникот да ги блокира дојдовните повици. Во некои телефони, оваа ситуација е овозможена и се поставува посебна ставка "црна листа", а претплатниците од кои ќе слушнат само кратки сигнали или информации за откажување на повикот додека бирате. Се разбира, со текот на времето ситуацијата може да се промени и претплатникот повеќе нема да биде толку непријатен, па дури и пожелен, а неговите повици се неопходни. Во овој случај, се разбира, ќе треба да го отстраните бројот од "црната листа" и да го вратите едноставно во телефонскиот именик.

Ако одберете телефон Samsung, тогаш сами и без никаков напор може да ги извршите и првите и втората операција. Значи, како во Samsung да се отстрани од црна листа или да додадете претплатник на него? Пред сè, треба да се забележи дека дури и кај постарите модели овој телефон Обете операции се предвидени. Тоа е, во телефонот постои специјална ставка во која се вршат овие дејства. Првата ситуација е кога телефонот има постар модел, односно не е осетлив на допир и сите операции за подесување може да се изведат со клучеви. Во овој случај, во ставката за поставки во главното мени на телефонот, мора да го изберете табот повици. Во "повиците" постои друга под-точка - "сите повици", која ја содржи потребната "црна листа" во овој случај.

За да додадете нов број, одберете ја соодветната ставка. Сега треба да дознаете како да го отстраните претплатникот од црната листа на стариот модел на Samsung. Постојат скоро исти, само обратни дејства. Тоа е, менито "црна листа" се отвора со сите контакти внесени во неа, тогаш треба да изберете одреден број или група на броеви и да ги отстраните од оваа листа. По оваа акција, броевите автоматски се префрлаат назад во телефонскиот именик. Постарите модели на телефони полесно се управуваат, сите функции се рационализирани и не бараат посебно знаење за инсталирање. Но, новите модели кои се контролирани од екран на допир, сите функции можат да се зачуваат во блиска достапност, но во исто време тие се многу тешко да се најдат.

Истата ситуација со "црната листа" на новите модели на Samsung. Во него, елемент од менито со исто име едноставно не постои, и сите манипулации се изведуваат со одреден број. Тоа е, сите броеви се секогаш во "телефонскиот именик" и таму е дека можете да го блокирате бројот за повици и да го избришете од "црната листа". Можете да размислите како да отстраните контакт од црната листа во Samsung, ако веќе е додаден таму. За да го направите ова, пред сè, треба да отворите листа на контакти и претплатници. Потоа, со притискање и задржување на одреден број, можете да преземете дејства за да го блокирате или отклучите во менито што се појавува.

Така, операциите за додавање или отстранување од црната листа можат да се извршат за само неколку минути. Се разбира, ова се однесува на телефонот Samsung, бидејќи не сите компании се производители мобилни телефони поддршка оваа услуга за нивните клиенти. Треба да се напомене дека покрај инсталирањето и додавањето на претплатници на "црната листа" на самиот телефон, услугата треба да биде поддржана и обезбедена од мобилниот или мобилни комуникации . Тоа е, потребно е да се инсталира пакетот на услуги на операторот.

Покрај тоа, некои оператори ви дозволуваат да управувате со оваа листа преку специјален мени на страницата, исто така бришење и додавање броеви или со бирање во телефонот. Покрај тоа, со цел оваа функција да работи, специјални апликации се обезбедуваат на некои телефони. Податоците од апликацијата ресетираат повик, ја вклучува функцијата за гласовно одговарање или вршат слични дејства. Меѓутоа, при инсталирање на овие апликации, треба да бидете внимателни кон поставките за да не го расипете телефонот поради вашите постапки или да станете целосно недостапни за бирање.

Колку долго е мојата сметка валидна?
Како да ја видите историјата на нарачката?
Има ли начин да се отклучам побрзо?
Колку долго е мојата сметка валидна?
Но, што ако по грешка додаде на црната листа бројот на саканиот претплатник?
Како да ја видите историјата на нарачката?
Како да направите фотографија за да ја потврдите адресата?
Како да направам слика од мојата банкарска картичка?
Значи, како во Samsung да се отстрани од црна листа или да додадете претплатник на него?