19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Како да станете технолог (лично искуство)

Ќе раскажам приказна со среќен крај, како што барав работа. По завршувањето на школувањето, тој се соочи со тежок секојдневен избор на "каде да одат на студирање?", Го направи својот избор во корист на Академијата за храна Одеса. На училиште многу добро работев во хемијата, па решив да одам понатаму во оваа насока. Пет години на студирање на факултетот помина многу брзо, и овде сум, за прв пат со диплома по технологија за храна, влезе на пазарот на трудот. И, на крајот на краиштата, што е уловот: се чини дека добро учев (многу), знам, не само теорија, но се чини дека сум подготвен да работам со посветеност, потребно е само работно искуство насекаде, пробните периоди од три месеци, но ми беше одбиена ниту една компанија зборовите: "Ние немаме препораки за вас од нашите деловни партнери". Датирањето во овој свет многу решава.

И сега, по два месеца на залудни пребарувања, скитања во консултантски агенции, речиси очајни да одат на работа во специјалитет (ова е апсолутно не невообичаено), наидов на работно место како инженер за процеси во TerraFood. Дојде до интервју. Бев тестиран од пријатен млад човек во комуникацијата, ги проучував моите документи и дипломи, заспија со сите видови прашања во мојата специјалност. Ќе бидам искрен, можев да одговорам практично на сите прашања, но, за жал, не сите. Потоа, разговаравме за моите желби за плата, место на работа, преференции. На крајот од интервјуто, менаџерот ми се заблагодари и вети дека ќе се јавам. Веќе мислев дека ова е уште едно благо одбивање, но по еден ден ме повикаа и се понуди да го поминам празен пост на помлад технолог од почетокот на следната недела. Откако ја прифатив понудата, решив да најдам што е можно повеќе за компанијата. Тогаш ми помогна и Интернетот http://www.exrabota.com/ каде што добив повеќе од сеопфатни информации за компанијата од своите вработени и клиенти. Осврти на компанијата TerraFood беа позитивни, но одлучив дека нема да верувам додека не го видам.

Дојде првата работна недела, по која следи уште една, и друга. Јас не добив супер-сериозна работа, бев повеќе чирак од господар. И во четири месеци сменив три производни линии (млеко, производи од сирење, шири) - сево ова значеше раст на моите вештини. Се разбира, видов неколку компании во прехранбената индустрија, но ова е многу импресивно: неверојатна чистота, контрола на квалитетот во сите фази на производството, грижа за тимот и внатрешната атмосфера. Сето ова предизвикува желба за работа и одлична работа. Да, и добра плата бонус оди. Се сеќавам, чекорите дојдоа неочекувано (очигледно сакаше да профитира). Па дојдоа, изгледаа, изгледаа како да не најдат ништо за да се жалат.

И по шест месеци, тие одлучија да ме подигнат за добра работа со прилично голема плата. Сега сум постар технолог за производствена линија. Наскоро ќе биде година и половина, како што сум тука и многу задоволен од ситуацијата. Сето тоа се собраа: тимот, платата, работата. Понекогаш мора да рециклирате прекувремено, но вреди. Да, и платени одделно. Еве една таква бајка со добар крај.

Автор: Технолог Рустам Алиев

Други материјали на темата:
плата , плата , приказната , интервју , да окупираат , плата , тим , месеци , провери , проверки , позиција , менаџерот , документи , работа , изборот , работа

Членови од делот: На одмор

Други сродни статии:

Освежувачки курсеви

Како да пронајдете далечна работа како сметководител?

Како да се помине интервју за сметководителска работа?

Сметководител - соодветна работа за маж од 40 години?

Како да се казни сметководителот за неточен платен список?


Најдовме: како да станете технолог , како да станете добар технолог , како станав технолог, како да почнам да работам како технолог за храна без искуство во 2017 година, за кого треба да студирате да станете технолог, дали е можно да станете главен технолог без искуство, како да станете добар инженер за процеси, како да поминете интервју за позицијата на технолог, каде да се стекне искуство како технолог, со диплома на технолог


По завршувањето на школувањето, тој се соочи со тежок секојдневен избор на "каде да одат на студирање?
Како да се помине интервју за сметководителска работа?
Сметководител - соодветна работа за маж од 40 години?
Како да се казни сметководителот за неточен платен список?