19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Колку е интересно да го поминете денот

  1. Како да го поминете денот
  2. Како да го поминете денот
  3. Како да поминат интересен ден
  4. Поминат денот ефикасно
  5. Интересно е да го поминете денот
  6. Поминете го денот со задоволство

Денес ние ќе научиме како правилно и што е најважно колку е интересно да го поминете денот Денес ние ќе научиме како правилно и што е најважно колку е интересно да го поминете денот. Можете дури и да кажете како да го поминете најдобриот ден во вашиот живот, како и со правилното планирање на денот, од сега па натаму, секој следен ден од вашиот живот постојано ќе станува се повеќе забавен, поефективен, попрецизен и најважно посреќен од претходните.

Ајде да размислиме објективно што лично му е потребно за најсреќниот, најинтересниот и денот. Првата компонента на совршен ден е, секако, можност да ја направите вашата омилена работа и да ја исполните својата животна цел. Океј, да речеме дека е вистина, но мислам дека 5-8 часа дневно е доволно за да ја направите вашата омилена работа.

Покрај тоа, треба да има и нешто друго што ќе ни помогне да се диверсифицираме овој ден, бидејќи секоја монотонија порано или подоцна ќе се досадува . Се разбира, секој пристап кон прашањето за тоа како може да поминете еден интересен и точен ден ќе ви каже дека треба да го потрошите овој ден колку што е можно поцелосно. И за ова ќе направиме уште 6 интересни и корисни работи за саморазвој и успех во сите главни области на животот. Во спротивно, видете што може да доведе до монотонијата во развојот.

Како да го поминете денот

На крајот на краиштата, невозможно е да се стори истото цел ден, инаку ќе станете програмери или хакери кои седат на компјутер 18 часа на ден и спијат за останатите 6 часа. Луѓето кои се плашат да излезат, бидејќи нивните очи почнуваат да го намалуваат невообичаеното дневно светло, сигурно немаат семејство или дури и пријател.

Тие стануваат несреќни штом се оддалечуваат од компјутерот, генерално е страшно да го гледаат своето физичко тело, честопати јадат во Мекдоналдс или пица од испораката. И веројатно нема да живеат дури до 30-40 години, оставајќи го зад себе овој смртен свет и нивниот омилен компјутер "од здравствени причини". Се надевам дека ова не е план за вашиот точен ден, и не мислите дека е интересно да го поминете тој ден.

Како да го поминете денот

И во овој поглед, во првиот дел од статијата за до како да го организирате денот . Јас предложивте да се обидете да го правите секој ден најмалку 30 минути, шест различни дополнителни задачи кои се директно поврзани со вашиот авто-развој во многу области на човечкиот живот.

Колку е интересно да го поминете денот и да ги комбинирате сите овие шест со свои интересни случаи со вашиот главен бизнис, можете да изберете за себе. Тоа може да биде три работи за работа и три по, може да станете рано и да правите сè наутро или да останете додека не го направите последниот. Или дури и половина од овие задачи можете да ги решавате едноставно додека патувате во подземната железница или автобус за работа, за обука или на друго место во главниот бизнис.

Можете исто така ефикасно да се обидете да ја поделите вашата главна работа во блокови. На пример, 3-4 блока од по 2 часа работа, и во паузите може да имате закуска, опуштете се, проверете ја вашата пошта или направете една од нашите 6 дополнителни задачи за развој на вас.

Овој пристап исто така може драматично да ја зголеми продуктивноста на вашиот работен ден, па можете да експериментирате со различни опции за правилно да го поминат денот .

Како да поминат интересен ден

Само не заборавајте една интересна работа што многу почетници пропуштаат. Ако веќе сте зеле еден бизнис, доведете го до крај , поминат сите 30 минути на неа и не одете во средината на навиката за контакт, Фејсбук или проверете ја вашата пошта.

Можете дури и да го направите вашиот главен бизнис не толку долго, дури 3-6 часа дневно работа на главната задача е доволно за да постигнете само молња-брзи и неверојатни резултати во еден ден . Се разбира, ако, исто така, се развива хармонично во други области на саморазвој. И што е најважно, ако навистина одлучивте да го направите овој бизнис, а вие нема да бидете расеан цело време од разни ситници.

Поминат денот ефикасно

На крајот на краиштата, се верува дека дури и 2-3 минути од фактор на расеаност, во голема мера ја намалуваат целокупната ефикасност и ефикасност. И тогаш ви треба 10-20, а за некои и 30 минути за да се вратите на врвот на вашата максимална ефикасност .

Или можеби генерално губите бесцелно неколку часа од вашиот интересен ден. Затоа, кога работите на главните важни задачи во животот, ако е можно, исклучете го вашиот мобилен телефон , Skype, контакт и што друго имате таму.

Токму тоа го прават сите најуспешни бизнисмени, но губитниците се секогаш во допир, и во овие два часа се случува нешто од витално значење. Се сеќаваш ли последниот пат кога всушност се случи? И сé уште престанете да се расејувате од ситниците кога сте зафатени, а вие се обидувате да го поминете денот ефикасно и интересно.

Се разбира, ако твојата сопруга или дете одеднаш влегува, не е неопходно, со жестока и незадоволна личност, да брзаат и да ги замолат да заминат. Дајте им неколку минути од ова, исто така ништо фатално нема да се случи, но тогаш навредите ќе бидат многу помалку. Потребно е правилно да ги поставите вашите животни приоритети, иако сепак би било многу поефективно ако никој не се меша со вас.

Интересно е да го поминете денот

И не заборавајте на најважното нешто, но најверојатно веќе ја изгубивте свеста и заспав од моите долги разговори, околу десетици ужасни, страшни, тешки, огромни и многу долги случаи.

Мислам дека сте го пропуштиле најважниот момент од разговорот. Впрочем, ова е вашиот најинтересен ден и сега размислуваме колку е интересно да го поминуваме денот, а не како да се вчитаме и да умреме од предозирање на работа.

Ако не ви се допаѓа она што го правите, никогаш нема да успеете - ова е најважното правило . Па, никогаш не знаете, можеби мислите дека 30 минути е невообичаено долго, или 6 случаи е огромна сума, или пак ги започнувате првите свесни чекори во овој живот тогаш и 3 часа е многу за вас.

Дури е можно и дека сте навистина обврзани да работите 16 часа без прекини за да преживеете, ова исто така се случува понекогаш, иако очигледно сте направиле нешто погрешно во вашиот живот. Потоа прво не мора да си натерате да ги направите овие 6 до 30 минути, за почеток, направете по 20 минути, тогаш ќе ве однесе само 2 часа. Или дури 10 минути, тогаш ви треба само 1 час.

Поминете го денот со задоволство

Најважно е овие задачи да ги извршуваат со надеж и задоволство , но најмалку 5 минути на ден. И ако навистина имаш желба да расте, твојот живот е незамисливо да се промени дури и во овие 5 минути.

Верувајте ми, дури 5 минути дневно е задоволство да работите со, милијарди пати поефикасно отколку да не правиш ништо, а наскоро со својата висина ќе видите како ќе имаш се повеќе и повеќе време за само-развој, а потоа вашата стапка на раст ќе биде повисока за два реда на големината отколку порано.

Па, ако имате многу слободно време и веќе знаете колку е интересно да го поминете денот, но никогаш не почнувате да правите ништо, а вие не сакате да работите на себе. Добро Тоа е само дека ништо не се менува во вашиот живот, и ако сте биле среќни и работеле на вашата омилена работа, тогаш ви честитам, сè ќе остане иста, иако ве советувам да не заборавите на себе-развојот.

Но, ако бевте во ќор-сокак во Русија пред оваа точка, а вие не сакате да се мотивирате себеси да се дејствувате, ќе ви одговорам со зборовите на вашиот познат имењак, познат дизајнер, Артеми Лебедев : "Дали ви е потребна мотивација? Зошто? Само останете во газот. "

Се разбира, ова е малку груб пример од областа на обратна мотивација, но реалноста е всушност токму ова, ако не сте свесни дека работата и развојот е многу здрав и интересен, тогаш ќе продолжите да останете во овој шап.

Верувај дека само-развојот е исклучително интересен. Да, навистина не постојат само поинтересни работи во животот од ова. И во следната, и, конечно, последната статија за тоа колку е интересно да го поминете денот, и за како да ги поминете деновите Јас ќе ти докажам, и јас ќе се обидам да те мотивирам барем малку, конечно, да станам среќен, што, се разбира, ти посакувам, а исто така го прочитав првиот дел како да го организирате денот за основите на управување со времето , за проблемите на современото образование и како да станете лидер .

Се сеќаваш ли последниот пат кога всушност се случи?
Зошто?