19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Llojet e lidhjes me internet me bandë të gjerë. Farë është një lidhje interneti me brez të gjerë

 1. Farë është qasja në internet me brez të gjerë?
 2. Përfitimet e aksesit me brez të gjerë
 3. Lehtësi e shpejtë në internet
 4. Llojet e lidhjes me brez të gjerë
 5. Varieteteve të aksesit në internet
 6. Perspektivat e brezit të gjerë
 7. Broadband si një lidhje e korporatave
 8. Broadband VSAT Qasje në internet
 9. Akses në Internet me një brez të gjerë duke përdorur teknologjinë 3G / 4G
 10. Qasje me brez të gjerë përmes një lidhjeje optike

Me zhvillimin e teknologjive informatike, aksesi në internet është bërë gjithnjë e më shumë në kërkesë, kështu që është shfaqur nevoja për metoda të reja të lidhjes, të cilat janë bërë qasje në internet me bandë të gjerë. Me ardhjen e internetit me shpejtësi të lartë, përdoruesit kanë më shumë mundësi me kosto minimale.

Farë është qasja në internet me brez të gjerë?

Shumë individë natyralë kishin nevojë për nevojë për komunikim me shpejtësi të lartë dhe me cilësi të lartë, dhe më e mira për të gjitha, e pakufizuar. Visitdo vizitor i zjarrtë në Internet ëndërron trafik të pakufizuar dhe mundësinë e një pagese të vogël për të marrë informacionin e nevojshëm.

Qasje në brez do të ndihmojë për të përmbushur të gjitha nevojat e përdoruesve të Internetit, ai është krijuar për të siguruar hyrje në rrjet dhe përdoret në mënyrë aktive nga ofruesit e shërbimeve, operatorët e telefonisë IP, komunikimet mobile dhe organizata të tjera.

Qasja në Internet me Broadband nënkupton mundësinë e jo vetëm hyrjes në rrjet me shpejtësi të lartë, por edhe transmetimit të të dhënave nga një kompjuter. Ky është një ndryshim thelbësor nga Interneti duke përdorur një modem. Kjo e fundit punon në parimin e linjës së pajtimtarëve dhe është e kufizuar në transmetimin 56 kbps. Broadband është 40 herë më efikas - deri në 2 Mbit / s.

Përfitimet e aksesit me brez të gjerë

Kohët e fundit, aksesi me thirrje telefonike duke përdorur një modem dhe një linjë telefonike ishte kryesorja, por aksesi i modemit është tashmë i vjetëruar sepse bllokon linjën telefonike, e cila nuk është gjithmonë e përshtatshme. Internet me shpejtësi të lartë I mungon ky disavantazh, pasi nuk ndikon në linjë.

Avantazhi kryesor i aksesit me brez të gjerë, përveç transmetimit të të dhënave me shpejtësi të lartë, është kompleks i qëndrueshëm me rrjetin dhe mundësinë e "komunikimit të dyanshëm" që ju lejon të merrni dhe dërgoni të dhëna me shpejtësi të lartë në të dy drejtimet.


Avantazhi kryesor i aksesit me brez të gjerë, përveç transmetimit të të dhënave me shpejtësi të lartë, është  kompleks i qëndrueshëm  me rrjetin dhe mundësinë e komunikimit të dyanshëm që ju lejon të merrni dhe dërgoni të dhëna me shpejtësi të lartë në të dy drejtimet

Ofruesit mund të ofrojnë DSL duke përdorur telefoninë dixhitale si qasje me brez të gjerë, megjithëse kjo metodë lejon të përmirësohet shpejtësia e Internetit, por bazohet në përdorimin e të njëjtës linja telefonike me tela bakri. Avantazhi i tij qëndron vetëm në funksionimin paralel të telefonit dhe internetit.

Teknologjitë e hyrjes në internet me një brez të gjerë bazohen në përdorimin e të cilave kryen një larmi të madhe funksionesh të tjera, dhe komunikimet satelitore. Sot është më premtimi dhe mënyrë e besueshme transferimi i të dhënave.

Lehtësi e shpejtë në internet

Aftësia e një përdoruesi të Internetit për të marrë dhe transmetuar të dhëna me përmbajtje të ndryshme me shpejtësi të lartë e bën jetën shumë më të përshtatshme. Të gjitha mundësitë e përdorimit të brezit të gjerë nuk mund të listohen, kryesore ato janë blerjet në internet, aplikimet, prenotimi i biletave, hartat në internet dhe shumë më tepër.

Shërbimet me brez të gjerë përfshijnë televizionin dixhital, të dhënat e zërit dhe ruajtjen e të dhënave nga distanca.

BBA, pa dyshim, mund të transformojë tërë internetin. Mbetet për të studiuar aplikimet e kësaj qasje, të cilat do të ndihmojnë për të nxjerrë potencialin e plotë.


Llojet e lidhjes me brez të gjerë

 • Qasja me tel - bazuar në teknologjitë e hyrjes me tel siç është Ethernet.
 • Broadband wireless - bazuar në teknologji pa tel si radio-ethernet.

Varieteteve të aksesit në internet

1. Lidhje me brez të gjerë në internet përmes VSAT.

Kjo është një metodë e qasjes në të cilën pajisjet e përdoruesit janë të lidhur me një stacion të vogël tokësor satelitor, i cili është i lidhur me kanale me shpejtësi të lartë, përmes të cilit të dhënat shkëmbehen me një satelit në

Në vendet me vështirësi, ky lloj i Internetit është pothuajse e vetmja lidhje me botën.

2. Akses në Internet me një brez të gjerë duke përdorur teknologjinë 3G / 4G.

Interneti 4G është më i lirë se lidhja e mëparshme, kështu që është më logjike ta zgjidhni atë, nëse keni, natyrisht, një zgjedhje të tillë. Nëse ekziston ose opsioni i parë ose i dyti, atëherë duhet të jeni të kënaqur me aksesin që është në dispozicion.


Shtë e paarsyeshme instalimi i rrjeteve të hyrjes 3G / 4G në një distancë prej më shumë se 20-30 km nga zonat e banuara, prandaj, territoret që janë të banuara dobët duhet të menaxhohen nga VSAT.

3. Qasje në internet me shpejtësi të lartë përmes fibër optike.

Qasja përmes një linje komunikimi me fibër optike përdor rrezatimin e / m të intervalit optik si bartës të sinjalit, dhe fibër optike transparente si sistemet udhëzuese.

Avantazhi kryesor i lidhjeve të fibrave optike është se linjat nuk janë subjekt i ndërhyrjes e / m dhe nuk janë të disponueshme për përdorim të paautorizuar.

Perspektivat e brezit të gjerë

Qasja në Internet me një brez të gjerë sigurisht që ka perspektiva të mëdha, sepse përdoruesit e Internetit gjithnjë e më shumë kanë nevojë për qasje me shpejtësi të lartë. Rrjetet kabllovike dhe telefonike përdoren për këtë qëllim. Në tregun e Federatës Ruse, metoda më e zakonshme dhe premtuese e aksesit me brez të gjerë është teknologjia ADSL, për të cilën përdoren rrjetet telefonike. Duke u kthyer në këtë teknologji, përdoruesi mund të përdorë Internetin, ndërkohë që ka një linjë telefonike të pahijshme.


Sidoqoftë, një pjesë e madhe e tregut që ofron qasje me shpejtësi të lartë është e zënë nga rrjetet shtëpiake ETTH. Një shtyllë kurrizore me fibër optike është e lidhur me përdoruesin dhe janë instaluar çelsat Ethernet. Në krahasim me ADSL, kjo metodë kërkon shumë kohë dhe para për të kryer instalime elektrike në dhomë, por ajo u siguron përdoruesve shpejtësinë më të lartë.

Broadband si një lidhje e korporatave

Pse brezi i gjerë është thelbësor për zgjidhjen e problemeve të biznesit? Sepse siguron të garantuara shpejtësi të lartë që kursen kohë. Dhe ky është një moment shumë i rëndësishëm në botën moderne.

Jo vetëm që shpejtësia është një tregues që e bën të vlefshëm zgjedhjen e hyrjes në internet. Shtë shumë e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje cilësisë. Qasja me brez të gjerë nuk i nënshtrohet absolutisht asnjë ndërprerjeje të komunikimit, gjithashtu u përjashtuan edhe problemet e tjera me të cilat u përdorën përdoruesit e llojeve të tjera të lidhjeve të rrjetit. Ai gjithashtu kursen qelizat nervore.


Ai gjithashtu kursen qelizat nervore

Interneti me shpejtësi të lartë është i domosdoshëm në punën e firmave, do të ndihmojë në organizimin e funksionimit të qetë jo vetëm të secilit punonjës individual, por edhe të kompanisë në tërësi, dhe ky është një plus vërtet i rëndësishëm.

Kështu, ne mund të konkludojmë se në organizimin e aksesit me shpejtësi të lartë në internet Broadband luan një rol të pazëvendësueshëm. Pavarësisht nëse është përdorimi i pajtimtarëve ose korporatave individuale, e ardhmja për hyrje në brez të gjerë është e vështirë të diskutohet me të.

Lidhje interneti me bandë të gjerë

Protokolli Pikë-Pikë mbi Ethernet përdoret për të krijuar lidhje të përkohshme, dinamike me brez të gjerë. Nëse adresa IP e lidhjes tuaj të internetit është dinamike, kjo do të thotë që ofruesi i Internetit ju cakton një adresë IP të re sa herë që lidheni. Protokolli PPPoE thjeshton këtë lidhje duke dërguar emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Përsëri, bëjeni këtë vetëm nëse nuk keni një ruter që do ta bënte këtë.

Asnjëherë mos përdorni softuer të siguruar nga ofruesi juaj i Internetit për t'u lidhur përmes PPPoE. Përdorni procedurën e përshkruar këtu në vend.

Për të vendosur një lidhje PPPoE, hapni Rrjetin dhe Qendrën e Ndarjes dhe klikoni në lidhjen për një lidhje ose rrjet të ri (Vendosni një lidhje ose lidhje rrjeti) poshtë lidhjeve aktive. Zgjidhni Lidhu me Internetin dhe kliko në butonin Tjetër. Zgjidhni Shpejtësinë e Lartë (me PPPoE) (Broadband PPPoE), shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj të siguruar nga ofruesi juaj i Internetit dhe aktivizoni opsionin Mbaj mend këtë fjalëkalim. Vendosni një emër për lidhjen (çfarëdo që ju pëlqen) dhe klikoni në butonin Lidhu.

Më vonë mund të lidheni duke përdorur Lidhjen me një dritare që shfaqet në rrjet ose ta modifikoni këtë lidhje në dritaren e Lidhjeve të Rrjetit.

  Qasja në Internet me Broadband - Qasje me shpejtësi të lartë (BBA) me shpejtësi të lartë në burimet e Internetit (në krahasim me qasjen në dial-up duke përdorur një modem dhe rrjet publik telefonik) ... Burimi: Urdhri i Qeverisë së Moskës i datës 22.10.2010 N 2215 RP О ... ... terminologjia zyrtare

  Metodat dhe mjetet me të cilat përdoruesit lidhen me Internetin. Përmbajtja 1 Histori 2 Llojet e mediave me internet ... Wikipedia

  Interneti në Finlandë është një nga më të zhvilluarit në botë. Përmbajtja 1 Histori 2 Internet me brez të gjerë 3 Ofruesit e Internetit ... Wikipedia

  - (nganjëherë vetëm një ofrues; nga anglishtja. Ofruesi i shërbimit të Internetit, abbr. ISP ofruesi i shërbimit të Internetit) një organizatë që ofron shërbime të hyrjes në Internet dhe shërbime të tjera të lidhura me Internetin. Shërbimet themelore Për shërbimet themelore ... ... Wikipedia

  - (Internet që flet rusisht, Internet rus, gjithashtu Internet) pjesë e Internetit në Rusisht. Ai shpërndahet në të gjitha kontinentet, përfshirë Antarktidën, por është më i përqendruar në CIS dhe, veçanërisht, në Rusi. Fushat me proporcion të lartë ... ... Wikipedia

  Qasja në internet në Suedi për përdoruesit privatë është e organizuar kryesisht përmes kanaleve kabllo me shpejtësi nga 128 kbps në 100 Mbps dhe përmes ADSL. Ekzistojnë gjithashtu rrjete të lidhura përmes Ethernet mbi linjat e bakrit dhe të fibrave optike. Wikipedia ...

  Ka shumë kompani ndërmjetëse në Bjellorusi që ofrojnë shërbime të hyrjes në internet si për individët ashtu edhe për klientët e korporatave. Më 1 shkurt 2010, Presidenti i Republikës së Bjellorusisë nënshkroi "Dekretin Nr 60" Për masat për ... ... Wikipedia

  Eircom, kompania më e madhe telefonike në Irlandë, filloi të vendosë qasje në internet me bandë të gjerë në 2002. Aktualisht, ka më shumë se 85 ofrues të shërbimeve të Internetit në vend. Banorët e vendit kanë një ... ... Wikipedia

Broadband Mobile aktualisht është duke përdorur teknologjinë mobile WCDMA / HSPA (gjenerimi 3.5G), HSPA + (gjenerimi 3.75G). Përdoren gjithashtu teknologji 4G: WiMax dhe LTE.

Broadband VSAT Qasje në internet

Interneti përmes VSAT është një metodë e hyrjes në internet, në të cilën pajisjet e përdoruesit fundorë janë të lidhur me një stacion të vogël tokësor satelitor (MZSSS, në fakt, një terminal abonenti VSAT), i cili, nga ana tjetër, komunikon me satelitin në orbitën gjeostacionare . Sateliti transmeton të dhënat e stacionit qendror të komunikimit satelitor tokësor (CZSSS, në fakt, stacioni i operatorit), i cili tashmë është i lidhur me kanale interneti me shpejtësi të lartë tokësore.

Aktualisht, qasja me brez të gjerë në internet bazuar në teknologjinë VSAT ka gjetur aplikim si në ekspeditat e largëta të eksplorimit gjeologjik ashtu edhe në familjet individuale. Në përgjithësi, për zona të largëta dhe të pakta me popullsi, Interneti satelitor është pothuajse e vetmja mundësi reale për të siguruar një komunikim me cilësi të lartë me botën e jashtme - internet i shpejtë dhe telefonia IP.

Akses në Internet me një brez të gjerë duke përdorur teknologjinë 3G / 4G

Përveç kësaj, qasja në internet me shpejtësi të lartë mund të kryhet duke përdorur teknologjinë 3G / 4G. Nëse keni nevojë të zgjidhni midis Internetit duke përdorur teknologjinë 4G, për shembull, LTE Advanced ose WiMax dhe Internetin duke përdorur teknologjinë VSAT, atëherë mund të përdorni logjikën e mëposhtme. 4G-Interneti ka të ngjarë të jetë më i lirë se VSAT-Interneti në të ardhmen e afërt, kështu që nëse ekziston një lidhje e gjeneratës së katërt (d.m.th. 4G) ku ndodhet përdoruesi i synuar i Internetit, atëherë ia vlen të zgjidhni 4G-Internet. Nëse jo, atëherë, natyrisht, duhet të përdorni internetin satelitor bazuar në teknologjinë VSAT.

Pra, rezulton se kur gjenerata e katërt e komunikimit do të mbulojë të gjithë territorin, i cili nuk është i mbuluar nga linjat e komunikimit me fibra optike (FOCL), VSAT-Internet nuk do të nevojitet? Me shumë mundësi, kjo nuk do të ndodhë. Fakti është se nga llogaritjet ekonomike vijon se rrjetet 3G / 4G thjesht nuk janë fitimprurëse për të ndërtuar në një distancë prej më shumë se 20-30 kilometra nga zonat me popullsi të dendur. Prandaj, zona të mëdha me një dendësi të ulët të popullsisë, me sa duket, në të ardhmen e afërt të parashikueshme do të mbeten "besimi" i qasjes në internet përmes VSAT.

Qasje me brez të gjerë përmes një lidhjeje optike

Gjithashtu qasja në internet me shpejtësi të lartë mund të sigurohet përmes fibrës optike. Konsideroni këtë teknologji në më shumë detaje. Linja e komunikimit me fibër optike (FOCL) është një kanal i transmetimit të të dhënave që përdor rrezatimin elektromagnetik të intervalit optik (afër infra të kuqe) si bartës i një sinjali informacioni, dhe fibër optike transparente (e bërë nga qelqi, kuarci, etj.) Si sisteme udhëzuese. Lazeri përhapet në një fibër të tillë, duke u reflektuar në mënyrë të përsëritur nga guaska e fibrës për shkak të fenomenit të pasqyrimit të brendshëm total të valëve elektromagnetike në ndërfaqen midis dielektrikës me indekse të ndryshme refraktive.
Zbutja e ulët e dritës në një fije optike lejon përdorimin e komunikimit me fibra optike në distanca të konsiderueshme pa përdorimin e amplifikatorëve. Linjat e komunikimit me fibër optike janë të lira nga ndërhyrjet elektromagnetike dhe janë të vështira për t'u përdorur për përdorim të paautorizuar: është teknikisht jashtëzakonisht e vështirë të përgjosh sinjalin e transmetuar përmes një kablli optik pa u vërejtur. Për më tepër, për shkak të frekuencës së lartë të transportuesit dhe aftësive të shumta multiplexing, aftësia FOCL është shumë herë më e lartë se kapaciteti i të gjitha sistemeve të tjera të komunikimit dhe mund të matet me terabitë për sekondë.

Nëse në një zonë të caktuar, linjat e komunikimit me fibra optike (FOCL) tashmë janë tërhequr, atëherë për qasje në internet është më mirë t'i zgjidhni ato në shumicën e rasteve. Përjashtim janë rastet e pakta në të cilat është jopraktike të përfundosh ndërtimin e linjave tokësore - me tel ose me tel (për shembull, linjat e transmetimit të radios) - për disa arsye teknike dhe / ose organizative. Nëse nuk ka fibër optike dhe 4G-Internet, atëherë, natyrisht, duhet të përdorni VSAT.

Pra, rezulton se kur linjat e komunikimit me fibër optike mbulojnë tërë territorin e vendit, nuk do të ketë vend për VSAT? Ndoshta kështu. Por në të ardhmen e parashikueshme, kjo nuk pritet qartë: sipas llogaritjeve ekonomike, është e dobishme (me kosto efektive) të shtyni "optikën" vetëm në zona me popullsi të dendur. Në afërsi të tyre, siç u përmend tashmë, është e dobishme të ndërtoni rrjete komunikimi 3G / 4G. Por jashtë këtyre lagjeve nuk është fitimprurëse për të ndërtuar ndonjë fibër optike ose 4G. Edhe një herë, këshillohet që këtyre territoreve të gjera të sigurohen me Internet duke përdorur teknologjinë VSAT.

Ndërmarrja Royalkom ka një përvojë të pasur në organizimin e aksesit me brez të gjerë në internet përmes kanaleve të ndryshme, më optimale të komunikimit në këtë rast të veçantë.

Farë është qasja në internet me brez të gjerë?
Farë është qasja në internet me brez të gjerë?
Pra, rezulton se kur linjat e komunikimit me fibër optike mbulojnë tërë territorin e vendit, nuk do të ketë vend për VSAT?