19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Si ta hapni kategorinë e të drejtave dhe çfarë duhet të bëni

 1. Si të hapet një kategori "B", nëse ka një "C" në vitin 2017
 2. Si të hapen kategoritë "M", "A"; nënkategoritë "B1", "A1"
 3. Hapni "C", "D", nëse ka një "B". Hapja e nënkategorive "C1" dhe "D1"
 4. Si ta hapni kategorinë "E"?
 5. Si të përmirësoni aftësitë tuaja? Lëvizja nga automatike në manual
 6. A është e mundur të përgatisësh veten?
 7. Kur nuk nevojiten provime?

Shpesh, pronarët e makinave janë të interesuar në mënyrën se si mund të hapni një kategori shtesë të patentë shoferit. Shpesh, njerëzit duan të hapin "C" ose "A" me një "B" ose "B" tashmë të hapur me një "C" tashmë ekzistues. Sot do të flasim për zbulimin e të gjitha kategorive të të drejtave, dhe ne gjithashtu do të shqyrtojmë fazat e provimeve të kërkuara për marrjen e tyre.

Menjëherë bëni një rezervë që çdo shofer duhet të kalojë provimet e veçanta për të hapur një kategori / nënkategori të të drejtave. Në këtë rast, provimi për secilin individ ndryshon nga të tjerët, por së pari gjërat e para.

Është e rëndësishme! Për të marrë një kategori, duhet të arrini një moshë të caktuar. Për pothuajse të gjitha kategoritë, kjo është 18 vjeç, me përjashtim të "M" dhe "A1", në të cilën pragu është i barabartë me 16 vjeç.

Si të hapet një kategori "B", nëse ka një "C" në vitin 2017

Me një certifikatë nuk ka nevojë për trajnim të posaçëm në këtë rast. Është e nevojshme vetëm të grumbulloni të gjithë dokumentacionin e kërkuar dhe, pas një procedure të thjeshtë regjistrimi, të vazhdoni me provimet. Këto dokumente përfshijnë:

 • ligji;
 • mjaltë. informacion ;
 • pasaportë;
 • çertifikatën e pagesës së detyrimeve shtetërore;
 • kupon për të drejtat.

Është e rëndësishme! Për kategoritë e tjera lista është pothuajse e njëjtë. Por nëse të drejtat janë marrë nga e para, atëherë nuk ka asnjë mënyrë për të bërë pa përgatitje të veçantë.

Vetë provimi do të përbëhet nga teoria dhe praktika. Konsideroni ato.

Numri i fazës 1. Teoria. Çdo gjë është e thjeshtë këtu: ju duhet t'i përgjigjeni pyetjeve nga lista e biletave të provimeve (nga rruga, grupi është i njëjtë me kategorinë "A").

Faza e numrit 2. Praktika. Ajo zhvillohet në një qark të pajisur posaçërisht dhe përbëhet nga tre ushtrime (ekzaminuesi duhet të zgjedhë cilin për të kryer).

Opsioni i parë:

 • të ndaluar dhe të lëvizin në rritje;
 • të bëjë një "gjarpër";
 • parking paralel në anën e kundërt.

Opsioni dy:

 • të ndaluar dhe të lëvizin në rritje;
 • të bëjë një "gjarpër";
 • të përzënë në boks.

Opsioni i tretë:

 • të ndaluar dhe të lëvizin në rritje;
 • paralel për të parkuar në të kundërt;
 • bëj një kthesë.

Numri i fazës 3. Hipur nëpër qytet. Gjithashtu nuk ka nevojë të shpjegojë asgjë.

Çfarë duhet të bëni nëse ndodh një aksident, zbuloni në një artikull tjetër .

Si të hapen kategoritë "M", "A"; nënkategoritë "B1", "A1"

Tani konsideroni se si ta hapni kategorinë "A", nëse ka një "B". Tradicionalisht, provimi përfshin disa hapa.

Numri i fazës 1. Teoria. Zgjidhja e biletave të njëjta provimi si në rastin e mëparshëm.

Faza e numrit 2. Praktika. Ai zhvillohet në një autodrom të pajisur posaçërisht dhe përbëhet nga ushtrimet e mëposhtme:

 • përshpejtimin me ngadalësim të mëvonshëm, një gjysmëkreth dhe një korridor (dy dimensional);
 • zbatimi i pistave dhe "gjarprit", kontrolli me shpejtësi të ulët;
 • të ashtuquajturat dimensionale "tetë".

Tani ju e dini se si të hapni kategorinë "M" patentë shoferi. Lëvizja.

Hapni "C", "D", nëse ka një "B". Hapja e nënkategorive "C1" dhe "D1"

Konsideroni se si të hapni kategorinë "C", nëse ka një kategori "B" dhe një kategori "D". Nevoja për të filluar me teorinë.

Numri i fazës 1. Teoria. Për të dyja rastet, një set bilesh provimi është i njëjtë, përveç kësaj, përkon me një grup "C-B" (nëse dy janë të hapura brenda një dite).

Faza e numrit 2. Praktika. Ajo zhvillohet në një qark të pajisur posaçërisht dhe përbëhet nga tre ushtrime (një opsion specifik zgjidhet nga ekzaminuesi).

Opsioni i parë:

 • të ndaluar dhe të lëvizin në rritje;
 • Parku paralelisht në drejtim të kundërt;
 • kryejnë "gjarpërin".

Opsioni dy:

 • të ndaluar dhe të lëvizin në rritje;
 • kryej "gjarpërin";
 • thirrni në boks.

Opsioni i tretë:

 • të ndaluar dhe të lëvizin në rritje;
 • Parku paralelisht në drejtim të kundërt;
 • kthehuni.

Numri i fazës 3. Ekzaminimi në zonat urbane.

Ne gjithashtu rekomandojmë që të lexoni artikullin rreth si ta sfidoni gjobën .

Si ta hapni kategorinë "E"?

Këtu ju duhet të kaloni në vijim.

Numri i fazës 1. Teoria. Të gjitha të njëjta - ju duhet të përgjigjeni pyetjeve të provimit.

Faza e numrit 2. Praktika. Është kryer në një autodrom të pajisur posaçërisht, por përbëhet nga vetëm disa ushtrime:

 • lëvizja e drejtpërdrejtë në drejtim të kundërt;
 • ta vendosni veturën përsëri në platformë.

Numri i fazës 3. Kalimi i provimit në zonat urbane.

Është e rëndësishme! Vlen të kujtohet se për të hapur një "E" është e nevojshme të keni një certifikatë me kategoritë "C", "B" ose "D" (ose, në mënyrë alternative, të tre në një kohë) për të paktën 12 muaj. Por, për shembull, për të hapur një nënkategori "DE", përvoja e ngarjes së autobusit kërkohet për të paktën 12 muaj.

Si të përmirësoni aftësitë tuaja? Lëvizja nga automatike në manual

Vitet e përvojës tregojnë se situata e përshkruar është gjithashtu e mundur: pronari i makinës merr të drejtat e kategorisë "B", ku thuhet se ai mund të përzënë një veturë ekskluzivisht me një transmetim automatik. Në të ardhmen, ai duhet të ri-mësojë mekanikën.

Në raste të tilla, vetëm ushtrime praktike jepen në një qark të pajisur për këtë qëllim.

A është e mundur të përgatisësh veten?

Sot, ligjet e tanishme të Federatës Ruse nuk sigurojnë mundësinë e përgatitjes paraprake të tyre. Dhe për të marrë të drejtën, duhet të kaloni kursin e duhur në shkollën e automobilave.

Më parë, pra deri në vitin 2013, ishte e mundur të përgatitej për provime për "B" ose "A" në shtëpi, por sot është rreptësisht e ndaluar!

Çfarë është e privuar nga të drejtat lexuar këtu .

Kur nuk nevojiten provime?

Kurrë. Për të marrë një kategori të re, duhet të kaloni dy pjesët praktike dhe teorike të provimit. Nuk mund të ketë përjashtime!

Si përfundim vërejmë se shpresojmë sinqerisht: pasi ta lexoni këtë artikull, nuk do të keni ndonjë vështirësi në hapjen e kategorisë së të drejtave. Kjo është e gjitha, jini të kujdesshëm në rrugë!

Si të përmirësoni aftësitë tuaja?
Kur nuk nevojiten provime?
Si ta hapni kategorinë "E"?
Si të përmirësoni aftësitë tuaja?
A është e mundur të përgatisësh veten?
Kur nuk nevojiten provime?