19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

A mund të marr një laptop në kabinën?

Shumë prej nesh marrin laptopë me ne në një udhëtim ose një udhëtim pune, por jo të gjithë e dinë se si t'i transportojnë siç duhet në një aeroplan.

Asgjë e komplikuar këtu, gjëja kryesore për të kujtuar disa rregulla.

E para dhe më e rëndësishmja, NUK merrni ndonjëherë laptopin tuaj në bagazh. Laptopi gjithmonë duhet të merret në bagazhin e dorës.

Ekzistojnë tre shpjegime për këtë:

  • Së pari, siç kemi shkruar shumë herë, thjesht mund të vidhet, veçanërisht nëse jeni duke fluturuar me një transferim.
  • Së dyti, askush me valixhen tuaj nuk do të trajtohet si një vazo kristali, qeset hidhen, vihen mbi njëra-tjetrën, etj. Kjo mund të çojë në dëmtimin e matricës dhe motherboard, për të mos përmendur një çarje dhe një gjurmë në këtë rast.
  • Së treti, sipas rregullave të sigurisë së aviacionit, pajisjet që përmbajnë bateri litiumi duhet të vendosen në kabinën. Ky lloj i baterisë konsiderohet të jetë rrezik nga zjarri, dhe nëse ata janë në kabinë, ekuipazhi i kabinës do të jetë në gjendje të reagojë gjatë kohës nëse bateria papritmas ndizet.

Së dyti, mos e vendosni laptopin në raft për bagazhe.

Nëse rafti është gjysëm i zbrazët, gjatë ngritjes, uljes dhe turbullirave, kompjuteri mund të dëmtohet. Vendoseni atë nën karrige ose në xhepin e sediljes së përparme.

Rregulli i tretë ka të bëjë me kalimin e inspektimit në aeroport.

Duhet ta hiqni laptopin nga çanta dhe ta vendosni në një enë të veçantë. Kablloja e energjisë, miu, disqet dhe aksesorët e tjerë duhet të skanohen veçmas nga kompjuteri.

Për të thjeshtuar kalimin e inspektimit, ekzistojnë çanta speciale nga të cilat nuk është e nevojshme të merrni një kompjuter gjatë inspektimit. Ato janë të dy llojeve:

  • Mbulesa e zakonshme, e cila i përshtatet vetëm një laptop dhe asgjë më shumë
  • Një çantë që shpalos një “flutur” në njërën anë të laptopit, në përbërësit e tjerë dhe gjëra të tjera:

Mbulesa e zakonshme, e cila i përshtatet vetëm një laptop dhe asgjë më shumë   Një çantë që shpalos një “flutur” në njërën anë të laptopit, në përbërësit e tjerë dhe gjëra të tjera:

Kërkesa kryesore është që çanta nuk duhet të ketë asnjë element dekorativ (bravë, grepa, etj.) Që ndërhyn në inspektim.

Nga rruga, sipas rregullave të shumicës së linjave ajrore, pesha e laptopit nuk merret parasysh në përgjithësi bagazh dore . I referohet sendeve personale që mund të merrni me vete përveç çantës.

Rregulli i katërt ka të bëjë me sjelljen në bord.

Nuk rekomandohet ta ndizni laptopin gjatë ngritjes dhe uljes.

Besohet se pajisjet elektronike mund të ndërhyjnë në komunikimet në bord dhe instrumentet e tjerë të avionëve. Arsyeja e dytë pse atyre u kërkohet të shkëputen dhe pastrojnë është sepse gjatë manovrave të papritura të avionit, ata mund të fluturojnë nga duart e tyre dhe të dëmtojnë pasagjerët e tjerë ose të dëmtojnë kabinën e avionit.

Dëshironi të vini bileta për një udhëtim?

Marr biletat

Regjistri i aksioneve

Dëshironi të vini bileta për një udhëtim?