19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Apple ги избра официјалните дистрибутери на iPhone во Русија

  1. Двајца дистрибутери на електроника и компјутерска опрема - Merlion и diHouse (вклучени во ИТ холдинг...

Двајца дистрибутери на електроника и компјутерска опрема - Merlion и diHouse (вклучени во ИТ холдинг "Lanit") ќе се занимаваат со продажбата на големо на iPhone во Русија.

Американска компанија Јаболко избра дистрибутери на големо на iPhone паметни телефони во Русија - тие станаа Мерлион и diHouse извештаи во петокот, 13 септември, весникот " Комерсант "се однесуваат на извор во ИТ индустријата.

Според Сергеј Расколов, генерален директор на Мерлион, одлуката веќе е донесена, формалностите останаа. Тој рече дека Мерлион "веројатно ќе стане дистрибутер на iPhone", иако резултатите од натпреварот сè уште не се објавени. Детали за договорот со фирмата "јаболко" Расколов не откриваат, наведувајќи го договорот за доверливост.

Тој истакна дека прогнозата за продажбата на iPhone предложена од Мерлион се совпадна со желбите на Apple. Дистрибутерот ќе го продаде iPhone како преку големи мрежи - " Messenger "," Euroset Mts , и преку мали.

Директорот на DiHouse, Јури Родни и претставникот на руската канцеларија на Apple, одбија да коментираат. Досега, Apple немал руски партнери кои би биле ангажирани во големопродажбата на iPhone. Смартфоните на компанијата можат да се купат во онлајн продавницата на Apple и продавниците Svyaznoy, кои имаат ексклузивно право да го продаваат iPhone во нивните продавници.

Претходно, на 9 септември, медиумите објавија дека една американска компанија би можела да склучи договор со друг малопродажен ланец - " M.Video или Euroset.Досега, iPhone е дистрибуиран во Русија од страна на мобилните оператори, но операторите Биг Три - Vimpelcom, МТС и Мегафон - не можеа да го исполнат планот за продажба на своите производи и одбија да соработуваат.

Компанијата diHouse е вклучена во ГК " Lanit Мерлион е еден од најголемите дистрибутери на компјутерска и дигитална опрема во Русија. Портфолиото на компанијата вклучува повеќе од 200 договори, вклучувајќи ги и Sony, Nokia и Samsung.


Изберете фрагмент со текстот за грешка и притиснете Ctrl + Enter