19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Формирање на комплетот како нова единица за инвентар

1C: Претпријатие 8.2 /
Трговски менаџмент за Украина /
Сметководство и тргување со инвентар

Содржина

Комплетен сет

За регистрација во базата на информации за работење за формирање на сет и збир на стоки, користете го документот " Номенклатура одделение "Видот на операцијата што треба да се изврши (расклопување или завршување) е избрана со копчето" Операција ".

Комплетот е референтна ставка. " Номенклатура "чиј вид на номенклатура е од типот" Стоки "ќ. Тој е предмет на сметководство за залихи, вклучително и во однос на карактеристиките и серијата (ако таквото сметководство е вклучено за оваа позиција). Листата на нејзините компоненти, доколку е доволно константна, треба да биде наведена во референтната книга Номенклатура "во форма на елемент на табулаторот" Компоненти ". Оваа информација ќе се користи по дифолт за да ги пополните документите за подигање. Но, дури и ако овој регистар на информации не е пополнет, може да се направи пополнување на табелата" Компоненти "на документот" Избирање на номенклатура " Јадете или рачно или користејќи го механизмот "Избор".

Важно е да не се меша со создавање на номенклатура со операцијата „здружување“ со креирање во референтната книга за номенклатура на елементи чиј вид на номенклатура е од типот - „Пакет-сет“ или „множество“. За разлика од номенклатурата формирана од пакетот, не се одржува номенклатурата од типот „Пакет-пакет“ и „Сет-сет“ контрола на залихите .

Во сите документи за стока, номенклатурата позиција, формирана како резултат на операција, се појавува како вообичаена позиција за сметководство за залихи, којашто се чува на залиха и заминување ќе се одземе како едно. Информации за тоа дали комплетот е купен или формиран во претпријатието може да се добие само со анализа на документот за делумно формирање.

На пример, комплетот може да се смета за компјутерски склопен во магацин на едно претпријатие според специфични барања на клиентот. Ако компјутерите се собираат секој пат од нова листа на компоненти, тогаш поправете го составот на комплетот во се регистрира информацијата нема смисла. Тогаш списокот со компоненти се пополнува рачно во документот. Доколку има постојан регулаторен состав на компонентите, тогаш таквите информации за производот „Компјутер“ можат да се запишат во регистарот на информации „Комплетна номенклатура“. Тогаш пополнување на документот стандардно ќе се изврши според податоците од регистарот.

Процесот на справување вклучува две спротивни активности:

Забележете дека цената на комплетот се одредува со додавање на цената на сите нејзини компоненти. Покрај тоа, само материјалните компоненти треба да бидат вклучени во работата на склопувањето на собранието, рефлектирано со помош на овој документ. Конфигурацијата не предвидува зголемување на цената на комплетот според висината на другите нематеријални трошоци, на пример, според висината на платата на вработените кои го сочинуваат компјутерот.

Конфигурацијата не предвидува зголемување на цената на комплетот според висината на другите нематеријални трошоци, на пример, според висината на платата на вработените кои го сочинуваат компјутерот

Операцијата за распуштање на комплетот (демонтажа) е организирана во две фази:

Првичната цена на компонентите за кои тие се доставуваат до складот ​​се пресметува врз основа на тековната цена на комплетот, во однос на уделот наведен за секоја компонента во табеларниот дел „Компоненти“.

Завршувањето на јазичето "Делови" на документот "Завршена ставка" може да се направи:

  • Рачно;

  • Користење на "Избор";

  • Со копчето "Пополнете" - информацијата е избрана од регистарот на информации "Делови за компоненти".

Документот за подигање може да се внесе врз основа на нарачката на купувачот, тогаш кога купувачот ќе нарача комплет што во моментот не е на залиха. За операцијата "Опрема" треба да го наведете начинот на исклучување на компонентите - од резерва или од магацин.

За операцијата "Демонтирање" во табелата дел "Компоненти" во секој ред треба да го наведете "Споделување на трошоците".

За операцијата Демонтирање во табелата дел Компоненти во секој ред треба да го наведете Споделување на трошоците

Комплетен сет на стоки

При извршување на документ за операција на формирање, се евидентираат информации слични на вообичаеното отпис од магацинот на оние материјали од кои е направен сетот и во складот ​​се додава позицијата на новата ставка:

  • се намалува бројот на компоненти во магацин и се зголемува бројот на завршени комплети (потрошувачка и пристигнување во регистарот на преостаната акумулација „Стоки во магацини“; за магацин на мало, потрошувачка и пристигнување во регистарот на акумулација „Стоки во малопродажба“);

  • го намалува бројот на компоненти во организацијата и го зголемува бројот на формирани комплети (потрошувачка и пристигнување во регистарот на преостаната акумулација "Производи на организации");

  • Трошоците за пензионираните компоненти по делови од магацин се отпишуваат и се формира нова забава - цената на комплетот според складот ​​според складиштето до примателот (потрошувачка и пристигнување во регистарот на акумулација на преостаната) " Партиски добра во магацини

Според работата на расклопување, се формираат истите движења, но во спротивна насока - компонентите се испорачуваат, а сетот е отпишан.

Анализата на информациите за операциите за подигање и отпуштање се врши со извештајот „Завршување на номенклатурата“. Во извештајот се дадени информации за квантитативни индикатори на отпишана и кредитирана стока и материјали. Во поставката на извештајот, можете да го поставите изборот или групирањето (редови или колони) по магацин (со избирање на „Motionhouse Warehouse“ како документ за параметар). Можете да ги искористите информациите според специфични периоди (денови, месеци, итн.) Или преку документи, со додавање на параметарот "Движечки документ (снимач)" на првото ниво (редослед) на групните редови. По завршувањето на работата или расклопувањето, резултатот може да се анализира со Извештајот за стоки во магацини, каде што конечниот биланс формиран од извештајот треба да се совпадне со вистинскиот биланс на магацинот.

Други материјали на тема:
демонтирање , комплетирање на номенклатурата , документ за движење , комплетен сет , изјава за стока во магацини , додатоци , од залиха , објавување , комплет , компјутер , трошок , отпис , номенклатура , операција , цената , номенклатура , елементот , информации , количината на , се регистрира , магацин , операции , акции , на документот , сметководство , документ

Материјали од делот: 1C: Претпријатие 8.2 / Управување со трговијата за Украина / Сметководство и трговија со инвентар

Други материјали на тема:

Ревалоризација на основни средства

Механизми и принципи низ целиот систем

Операции на складиште

Извори на податоци за пресметки за буџетирање

Сметководство за средства без пари. Проток на готовина


Најдовме: избор на номенклатура во 1s 8 2 пример за пополнување , подигање стока во 1s 8 2 , подигање во 1s 8 2, како да собереш стока во трговија со 1s, подигање на стока во 1s 8 2, документи за подигање документи во 1s 8 2, избор на предмети во 1c 8 3 пример за полнење, пополнување на материјали во 1c 8 2, како да спакувате стока во 1c 8 2, формирајќи комплети во 1s