19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Како да го оневозможите бројот за да не се јавите. Црна листа МЦ: како да додадете број, како да ја оневозможите услугата. Вградена функција на Android за да го блокира повикот.

  1. Кои се условите за согласност за телемаркетинг нарекувајќи ја мојата фиксна врска?
  2. Дали е дозволена употреба на безжични телефони?
  3. Како училиштата можат да добијат повеќе информации за усогласеност?
  4. Најдобри апликации за блокирање на повици и SMS и управување со црните листи. Избор на најдобра црна...

Веројатно секој знае како досадно може да оди на нерви несакани повици . Но, за среќа, модерните паметни телефони го решаваат овој проблем доста ефикасно. Во оваа статија ќе зборуваме за тоа како да го блокираме телефонскиот број на Андроид и да се ослободиме од досадни повици.

Метод број 1. Блокирајте го телефонскиот број преку менито што се појавува.

Може да го фати вашиот телефонски број, а потоа да го користите за да ве повикате назад или да го продадете на други за маркетинг или за други цели. ¨ може да одбијат да прават бизнис поради местото во кое живеете. Може да одбие да одговори затоа што знаат дека се јавувате.

Комисијата се осврнува на можноста за што поголем број фронтови, без разлика дали тоа е воведување на нови правила, решавање на прашања поврзани со законот, усвојување принудни мерки, информирање на потрошувачите, поттикнување на нови про-потрошувачки иновации или поттикнување на приватниот сектор да го засили и спречи ова зло.

Најбрзиот и најлесниот начин за блокирање на броеви на Андроид е блокирање со помош на менито што се појавува. Отворете го дневникот за повици или контакти и пронајдете ни телефонски број што сакате да го блокирате. Кликнете на овој број и држете додека не се појави скокачко мени на екранот. Во ова мени изберете го елементот "Add to".

Кои се условите за согласност за телемаркетинг нарекувајќи ја мојата фиксна врска?

Правилата се разликуваат меѓу фиксните и безжичните телефони. Повикувачката компанија не може да бара од некој да пополни формулар и да го достави како единствен начин за повлекување на согласност. Согласноста за повикување или текст не може да биде услов за продажба или друга комерцијална трансакција. На претплатниците им е дозволено да го повикуваат погрешниот број само еднаш, пред да ја ажурираат нивната листа. Ова најчесто се јавува кога едно лице се согласило да биде повикано или текст, но потоа го одбил тој број и бил прераспределен на некој друг. Претплатниците имаат достапни ресурси за да им помогнат однапред да знаат дали "сопственикот" на бројот се променил. Итни апели или текстови специјално дизајнирани за здравствени предупредувања или измама може да се решат без претходна согласност. Тие треба да бидат бесплатни, а потрошувачите можат да кажат "запре" во секое време. Пред да креираат телемаркетинг роботи, претпријатијата мора да имаат директна писмена согласност.

Сè, после тоа избраниот телефонски број ќе биде додаден на црната листа и сите повици од овој број автоматски ќе се ресетира.

Метод број 2. Ние го блокираме телефонскиот број со прилагодувања за повик.

Можете исто така да го блокирате телефонскиот број, рачно додавање на црната листа. За да го направите ова, отворете ја "Историја на повици", кликнете на копчето со контекстното мени и одете во "Подесувања на повик".

Телемаркетинг повеќе не може да креира автоматски телемаркетинг на вашата фиксната телефонија домашен телефон врз основа само на "воспоставените деловни односи" кои може да ги утврдите кога купувате нешто од бизнис или во контакт со бизнис за да поставувате прашања.

Дали е дозволена употреба на безжични телефони?

На мобилните телефони никогаш не им беше дозволено да создаваат роботи за вашиот безжичен телефон базиран исклучиво на "воспоставени деловни односи" со вас. Информативни пораки, како што се затворање на училиштата или информација за лет, се дозволени без претходна писмена согласност.


После тоа, ќе ги видите поставките за повик. Тука треба да отидете во делот "Отфрлање на повик".Правилата бараат сите претходно снимени повици, вклучувајќи истражување на пазарот или анкети, за да го идентификуваат повикувачот на почетокот на пораката и да го вклучат бројот контакт телефон . Сите автоматски или претходно снимени ненајавени повици кон безжични телефони се забранети без претходна согласност, без оглед на содржината на повикот.

Како училиштата можат да добијат повеќе информации за усогласеност?

Механизмот на отфрлање мора да биде објавен на почетокот на пораката и мора да биде достапен за време на целиот повик. За училиштата кои имаат прашања во врска со почитувањето на правилата на Комисијата, контактирајте со нас. Описите и линковите подолу се за информативни цели.

Откако ја отворивте црна листа, треба да кликнете на копчето со знак за плус (копчето "Додај") и во прозорецот што се појави внесете го бројот на телефонот што сакате да го блокирате.


Откако ја отворивте црна листа, треба да кликнете на копчето со знак за плус (копчето Додај) и во прозорецот што се појави внесете го бројот на телефонот што сакате да го блокирате

Како да отклучите телефонски број на Андроид

Ако сакате спротивното, отклучете го телефонскиот број, тогаш треба да ја отворите "црната листа", изберете го саканиот телефонски број и кликнете на копчето со сликата на кошницата (копчето "Избриши").

Најдобри апликации за блокирање на повици и SMS и управување со црните листи. Избор на најдобра црна листа за Андроид

Телефонските повици кон вашиот дом не се дозволени до 08:00 или по 21:00 часот, а телемаркетинг мора веднаш да го пополнат секое барање без повик што го правите за време на повик. Националната листа на повици не го штити вашиот глас или лични безжични телефонски броеви. Можете да ги регистрирате вашите броеви бесплатно на националната листа на повици по телефон или онлајн.

Треба да го повикате телефонскиот број што сакате да го регистрирате. . На претплатниците не им е дозволено да остваруваат телефонски повици на било кој број во листата на повици. Вашите броеви ќе останат на листата додека не ги избришете или не престанете да сервисирате - нема потреба повторно да се регистрирате броеви.


Вашите броеви ќе останат на листата додека не ги избришете или не престанете да сервисирате - нема потреба повторно да се регистрирате броеви

После тоа, вашиот избран телефонски број ќе биде отстранет од црната листа и ќе можете да примате дојдовни повици од него.

Кои се условите за согласност за телемаркетинг нарекувајќи ја мојата фиксна врска?
Дали е дозволена употреба на безжични телефони?
Како училиштата можат да добијат повеќе информации за усогласеност?
Кои се условите за согласност за телемаркетинг нарекувајќи ја мојата фиксна врска?
Дали е дозволена употреба на безжични телефони?
Како училиштата можат да добијат повеќе информации за усогласеност?