19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Како да ја отворите категоријата права и што треба да направите

 1. Како да се отвори категорија "Б", ако има "Ц" во 2017 година
 2. Како да отворите категории "М", "А"; подкатегории "Б1", "А1"
 3. Отворете ги "C", "D", ако има "B". Отворање на подкатегории "C1" и "D1"
 4. Како да се отвори категорија "Е"?
 5. Како да ги подобрите вашите вештини? Преместување од автоматски во рачно
 6. Дали е можно да се подготвите?
 7. Кога испитите не се потребни?

Често, сопствениците на автомобили се заинтересирани за тоа како можете да отворите дополнителна категорија на возачка дозвола. Често, луѓето сакаат да отворат "C" или "A" со веќе отворен "B", или "B" со веќе постоечки "C". Денес ќе разговараме за откривање на сите категории на права, а ние исто така ќе ги разгледаме фазите на испитите потребни за добивање.

Веднаш да направите резервација дека секој возач мора да помине специјални испити за да отвори категорија / поткатегорија на права. Во овој случај, испитот за секој поединец се разликува од другите, но првите работи се први.

Тоа е важно! За да добиете категорија, морате да достигнете одредена возраст. За речиси сите категории, ова е 18 години, со исклучок на "М" и "А1", при што прагот е еднаков на 16-годишна возраст.

Како да се отвори категорија "Б", ако има "Ц" во 2017 година

Како да се отвори категорија Б, ако има Ц во 2017 година

Со сертификат во овој случај нема потреба од специјална обука. Потребно е само да се собере сета потребната документација и, по едноставна процедура за регистрација, да продолжи со испитите. Овие документи вклучуваат:

 • права;
 • мед помош ;
 • пасош;
 • потврда за плаќање на државни давачки;
 • купон за права.

Тоа е важно! За други категории листата е иста. Но, ако правата се добиени од нула, тогаш не постои начин да се направи без посебна подготовка.

Самото испит ќе се состои од теорија и пракса. Размислете за нив.

Фаза број 1. Теорија Сè што е едноставно тука: треба да одговорите на прашањата од сетот на испитување билети (патем, множеството е исто како и за категоријата "А").

Фаза број 2. Пракса Се изведува на специјално опремено коло и се состои од три вежби (испитувачот мора да избере кој ќе изведува).

Опција Еден:

 • запре и се движи во пораст;
 • направи "змија";
 • паралелно паркирање во обратна насока.

Опција два:

 • запре и се движи во пораст;
 • направи "змија";
 • вози во бокс.

Опција три:

 • запре и се движи во пораст;
 • паралелно да се паркира во обратна насока;
 • направи пресврт.

Фаза број 3. Јава низ градот. Исто така, не треба да објаснува ништо.

Што да направите ако настане несреќа, дознајте во друга статија .

Како да отворите категории "М", "А"; подкатегории "Б1", "А1"

Како да отворите категории М, А; подкатегории Б1, А1

Сега размислете како да ја отворите категоријата "А", ако има "Б". Традиционално, испитот вклучува неколку чекори.

Фаза број 1. Теорија Решението на истите испитни билети како во претходниот случај.

Фаза број 2. Пракса Се изведува на специјално опремен автодром и се состои од следниве вежби:

 • забрзување со последователно забавување, полукруг и коридор (дводимензионално);
 • спроведувањето на патеката и "змијата", контрола при мала брзина;
 • т.н. димензионални "осум".

Сега знаете како да ја отворите лиценцата за возачка категорија "М". Се движи.

Отворете ги "C", "D", ако има "B". Отворање на подкатегории "C1" и "D1"

Разгледајте како да ја отворите категоријата "C", ако има категорија "B", и категорија "D". Треба да се започне со теоријата.

Фаза број 1. Теорија За двата случаи, збир на испитни билети е ист, исто така, се совпаѓа со сет од "C-B" (ако два се отворени за еден ден).

Фаза број 2. Пракса Се изведува на специјално опремено коло и се состои од три вежби (одредена опција ја избира испитувачот).

Опција Еден:

 • запре и се движи во пораст;
 • Парк паралелно во рикверц;
 • изврши "змија".

Опција два:

 • запре и се движи во пораст;
 • врши "змија";
 • јавете се во бокс.

Опција три:

 • запре и се движи во пораст;
 • Парк паралелно во рикверц;
 • се сврти.

Фаза број 3. Испитување во урбани средини.

Ние исто така препорачуваме да ја прочитате статијата за како да ја оспориме казната .

Ние исто така препорачуваме да ја прочитате статијата за  како да ја оспориме казната

Како да се отвори категорија "Е"?

Овде треба да го пренесете следново.

Фаза број 1. Теорија Сеедно - треба да одговорите на испитните прашања.

Фаза број 2. Пракса Се изведува на специјално опремен автодром, но се состои од само неколку вежби:

 • директно возење во рикверц;
 • стави го автомобилот назад кон платформата.

Фаза број 3. Полагање на испитот во урбани средини.

Тоа е важно! Вреди да се запамети дека за да се отвори "Е" неопходно е да се има сертификат со категории "Ц", "Б" или "Д" (или, алтернативно, сите три во исто време) најмалку 12 месеци. Но, на пример, за да се отвори "DE" подкатегорија, искуството во возењето на автобусот е потребно најмалку 12 месеци.

Како да ги подобрите вашите вештини? Преместување од автоматски во рачно

Годината искуство покажува дека опишаната ситуација е исто така можно: сопственикот на автомобилот ги добива правата од категоријата "Б", каде што се наведува дека може да вози возило исклучиво со автоматски менувач. Во иднина тој мора да ја препознае механиката.

Во такви случаи, само практични вежби се даваат на кола опремени за оваа намена.

Дали е можно да се подготвите?

Денес, сегашните закони на Руската Федерација не обезбедуваат можност самостојно да се подготват пред испитувањето. И да го добиете правото, мора да го поминете соодветниот курс во автомобилското училиште.

Претходно, имено до 2013 година, беше можно да се подготват за испитите за "Б" или "А" дома, но денес тоа е строго забрането!

Што е лишено од права читање тука .

Кога испитите не се потребни?

Никогаш За да добиете нова категорија, мора да ги полагате и практичните и теоретски делови од испитот. Не може да има исклучоци!

Како заклучок, забележуваме дека искрено се надеваме: по читањето на овој напис, нема да имате никакви тешкотии со отворање на категоријата права. Тоа е сè, бидете внимателни на патот!

Како да ги подобрите вашите вештини?
Кога испитите не се потребни?
Како да се отвори категорија "Е"?
Како да ги подобрите вашите вештини?
Дали е можно да се подготвите?
Кога испитите не се потребни?