19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Како да се плати за опрема Ростелеком преку Сбербанк онлајн. Како да плаќате онлајн користејќи Сбербанк Онлајн

 1. Плаќање во банката
 2. Плаќање преку терминалот
 3. Плаќање преку специјална услуга Сбербанк Онлајн
 4. Опција "Автоматско плаќање"
 5. Видео како да го надополниме "Ростелеком" преку Сбербанк
 6. Како да го платите Ростелеком преку Сбербанк онлајн
 7. Како да го платите Ростелеком преку Сбербанк-онлајн апликација
 8. Како да плаќате преку Ростелеком преку Сбербанк онлајн - автоматско плаќање
 9. Како да се плати за услугите на Ростелеком преку мобилна апликација од Сбербанк
 10. Како да се поврзете "Автоматски плаќање" во Сбербанк Онлајн
 11. Плаќање од Ростелеком од мобилната апликација на Сбербанк
 12. Како да се поврзете "Autopayment" во Sberbank Online да плаќаат за Rostelecom
 13. Плаќање за услугите на Ростелеком преку Сбербанк Онлајн
 14. Плаќање од Ростелеком преку мобилната апликација од Сбербанк
 15. Поврзување на функцијата "Автоматско плаќање" во Сбербанк Онлајн

Една од најголемите банки во Европа е познатата Сбербанк на Русија. Таа им нуди на своите клиенти различни можности и широк спектар на услуги. Нејзините подружници банки работат низ цела Русија, како и низ Украина и Република Казахстан. Компанијата Ростелеком е официјален партнер Сбербанк. Веќе долго време тие соработуваат на поволни услови

Ростелеком веќе долго време е активен и докажан давател на услуги. мобилни комуникации , интернет сообраќај и интерактивна телевизија низ целата земја. Благодарение на неговата соработка, претплатници овој оператор лесно може да плати за услуги без надомест преку Сбербанк . Тие исто така имаат право да одберат кој од начините на плаќање е поприфатлив за нив.

За поголема погодност, постојат многу начини за плаќање. Сите од нив се достапни за секој претплатник. Затоа, само треба да изберете посоодветен. Најтрадиционалниот и познат начин на плаќање за повеќето корисници е плаќањето преку терминалот. Покрај тоа, постојат неколку начини на плаќање преку Интернет. Еден од нив е направен со помош на специјален систем Сбербанк Онлајн, или со користење на мобилна апликација. Ако не сте задоволни со некој од овие методи, едноставно посетете ја филијалата на банката.

Плаќање во банката

Ако не можете да платите за своите услуги преку интернет или мобилна апликација , најдете ја адресата на најблискиот филијала на Сбербанк. Дојдете во секое време и побарајте помош од канцелариски работник.

Треба да не заборавите да донесат со вас информации како што се најава, телефонски број и број на сметка, кои се наведени во вашиот договор. Навистина, без нив, нема да можете да извршите никакви дејствија во врска со вашите услуги. Затоа, научете ги овие информации со срце или запишете ги.

Во одделот, консултирајте се со специјалист. Тој ќе направи трансфер на пари и сигурно ќе ви даде чек. Можете исто така да плаќаат во готовина. И, исто така, ако имате други прашања во врска со плаќањето за услуги, контактирајте со вашиот вработен во компанијата. Тој ќе ви даде совети и одговори на сите ваши прашања.

Плаќање преку терминалот

Ако немате време да ја посетите филијала на банка или немате пристап до Интернет, пронајдете терминал на улиците на вашиот град. Во моментов нема да има никаква работа, бидејќи банкомати навистина станаа популарни и лесно достапни. Точно, за ова треба слободно да го користите банкоматскиот систем, така што ќе го зема минималниот износ на вашето време, и тоа е навистина погодно. Овој метод е навистина поудобен од претходниот.


На крајот на краиштата, вие не треба да застанете во согласност со операторот или да одите во најблиската канцеларија. Меѓутоа, исто така треба да ги знаете деталите за вашата сметка.

 1. Кога користите терминал на друга банка, внесете картичка во терминалот и внесете го PIN-кодот.
 2. После тоа, одберете ја компанијата за услуги и делот за чии услуги ќе плаќате.
 3. Внесете го бројот лична сметка , што е наведено во договорот, и износот што ќе го платите.
 4. Ако плаќаат во терминалот на Сбербанк, изберете го делот "Плаќања во нашиот регион" . И само изберете ја услугата, кликнете на "Продолжи" , внесете ја личната сметка, наведете ја износот и не заборавајте да ја подигнете чек.

Плаќање преку специјална услуга Сбербанк Онлајн

За повеќе и повеќе удобност, како и за минимално време, секоја банка развива нови услуги. Тие дозволуваат, без да остават дома преку Интернет, да ги извршуваат сите истите акции за кои е неопходно да се прават долги и одложени патувања во банкарски канцеларии.

Навистина, сега е доволно само да се отвори прелистувачот и да се оди на официјалната веб-страница esk.sbrf.ru. Во горниот лев агол, внесете ги вашите лични податоци за да се логирате и кликнете на "Login" . За да се осигурате дека влезот е безбеден за вашиот мобилен телефон телефонот ќе дојде СМС со еднократна лозинка . Внесете го и кликнете "Потврди" .


Внесете го и кликнете Потврди

Ако плаќате за своите услуги преку Sberbank Online за прв пат, одете на делот за интернет и изберете ја компанијата чии услуги ги користите. Според тоа, ние го избереме OJSC Rostelecom. Потоа одберете ја услугата, потребната сума и внесете го телефонскиот број со потребната шифра населба . Во новата паѓачка листа на услуги, одберете го оној што ќе го платите. После тоа, телефонот исто така ќе биде испратен код. Внесете го, со што се потврдува плаќањето. Пари ќе се кредитираат за една минута.

Опција "Автоматско плаќање"

Во моментов, има подобрување во платните системи на сите банки. Сега се повеќе се развива и се користи разни системи и услуги. Сите тие се дизајнирани да го зголемат удобноста на потрошувачите. Сбербанк на Русија исто така ќе ги подобри своите платежни системи и ќе додаде нови функции. И сега секој корисник може да ја користи опцијата "Autopayment", плаќање од банкарска картичка, имено од горенаведената сметка.

Долго време овој метод беше препознаен како еден од најбрзите и докажани. За да го направите ова, одете на "Serbank Online" и одете во Лично Мени. Во него, одберете го " Connect Autopayment " делот. На табот, одберете го давателот на услугата, услугата што планирате да ја платите и картичката за повлекување.

Потоа внесете го бројот мобилен телефон . Изберете го периодот и видот на плаќањето, максималното плаќање и внесете го неговото име. Кликнете на " Checkout ".

Видео како да го надополниме "Ростелеком" преку Сбербанк

Оставете го вашиот коментар:

Денес, се зголемува бројот на различни операции се врши преку Интернет. Со цел да се плати за услугата, повеќе нема потреба да го трошите вашето време и нерви кога чекате во редови. Комуникациските услуги не се исклучок. Оваа статија ќе дискутира за тоа како да плати за телекомуникациски услуги од Ростелеком преку Сбербанк онлајн услугата.

Ова може да се направи на два начина:

 • на местото на банката;
 • преку програмата Сбербанк-онлајн.

Како да го платите Ростелеком преку Сбербанк онлајн

Со цел да се користи Сбербанк-онлајн услугата:

 • Ние сме регистрирани во системот. Добијте еднократна или постојана лозинка за да се најавите од вработен во банката или самостојно да користите банкарска сметка.
 • Откако ќе ги внесете податоците, ќе се испрати порака до мобилниот телефон наведен за време на регистрацијата за да се потврди операцијата.
 • Одете во табулаторот "Плаќања и трансфери", кој се наоѓа во горното мени на страницата. Во лентата за пребарување, внесете го саканото пребарување, во овој случај пишуваме "Ростелеком". Исто така го посочуваме регионот.


Исто така го посочуваме регионот

 • На страната за исплата ние внесуваме податоци за претплатникот: одете на услугата што ја плаќате, начинот на плаќање и кодот на регионот следната страница Кликнете "Продолжи". Внесените податоци ќе бидат прикажани овде ("Пополнување детали"). Внимателно проверете ги сите колони. Ако сè е точно, кликнете "Продолжи" повторно.


Ако сè е точно, кликнете Продолжи повторно

 • Потврдете го оперативниот код што ќе дојде во пораката на бројот на вашиот мобилен телефон.
  Внесете го кодот во посакуваното поле.
 • Потоа на екранот ќе се појави електронска потврда со која се потврдува фактот на плаќање за услугата.
  Може да се испечати.


Може да се испечати

Како да го платите Ростелеком преку Сбербанк-онлајн апликација

Апликацијата е компатибилна со уреди на iOS, Android, Windows.

 • Пријавете се и регистрирајте се во системот.
 • Одете во делот "Плаќање за услуги", побарајте го вистинскиот или изберете од листата.
 • Внесете ги вистинските податоци, потоа кликнете на "Продолжи".
 • Ние ја проверуваме точноста и потврдуваме плаќањето.


Ние ја проверуваме точноста и потврдуваме плаќањето

Како да плаќате преку Ростелеком преку Сбербанк онлајн - автоматско плаќање

Ако направите таква исплата секој месец (како што е по правило, тоа е), можете да ја поврзете удобната функција "Автоматско плаќање". Откако ќе биде поврзан, секој месец, на избраниот ден, одредената сума ќе биде автоматски задолжена од вашата сметка.

 • Влезете во Сбербанк онлајн.
 • Одете во "Моето автоматско плаќање".
 • Кликни врз "Креирај автоматско плаќање" на дното на страницата.
 • Изберете услуга, внесете ги податоците, износот и датумот на неговото откажување.
 • Ние потврдуваме создавање на автоматско плаќање со лозинка која ќе биде испратена на бројот на мобилниот телефон.
 • Кликнете "Направете барање."

Сите внесени податоци може лесно да се зачуваат како дефиниција. Потоа, кога правите последователни плаќања, нема да мора повторно да ги внесете.
Сите внесени податоци може лесно да се зачуваат како дефиниција
На Sberbank-Online услугата е создадена за контрола на трошоците на клиентите на банката, за најбрз и најбрз удобно плаќање разни услуги.

Брз и лесен начин плаќањата за комуникациски услуги обезбедени од "Ростелеком" можат да се направат преку Сбербанк Онлајн системот. Плаќањето сега може да се направи не само на официјалната веб-страница, туку и преку мобилната апликација.

Регистрираните корисници имаат можност да направат плаќање на веб-страницата на Сбербанк Онлајн (процедурата за регистрација е едноставна и достапна за сите). Внесете ја страницата, внесете го вашето корисничко име и лозинка, потврдете го внесот со SMS порака.


Сега треба да го најдете делот "Плаќања и трансфери". Во листата на услуги изберете оној што ви треба.


Најдобро е да ја користите функцијата за пребарување: внесете, на пример, Ростелеком. Компанијата работи во цела Русија, односно е федерална, па затоа е потребно да го посочите вашиот регион на живеење.


Ќе треба да внесете податоци за претплатникот (ова е најава), како и регионален код (можете да го најдете на веб-страницата). Наведете го износот што треба да го платите за услугите и кликнете на копчето "Продолжи".


Бидете сигурни да обрнете внимание на колоната "Вкупно плаќа". Овде ќе треба да ги проверите податоците и да ги измерите повторно и кликнете "Продолжи" повторно. Претплатниците на Ростелеком имаат можност да добиваат информации за тековното салдо директно на интернет-страницата на Сбербанк. Во примерот подолу, износот на долгот е еднаков на 725 рубли.


За да ја потврдите операцијата, ќе треба да внесете во соодветното поле едноставен код кој ќе биде во текстот на СМС пораката испратена до бројот на мобилниот телефон. Полето за внесување на кодот ќе се појави на екранот откако ќе кликнете на копчето "Потврди со СМС".

Ако исплатата е успешна, тогаш проверката ќе биде вчитана на страната со која се потврдува операцијата. Може да се испечати подоцна. Така, операцијата за плаќање за услугите на Ростелеком нема да бара посебни вештини и одземаат многу време.

Плаќањето ќе се одвива буквално една или две минути. Комисијата не е обвинет за претплатници на Ростелеком, бидејќи банката е партнер на телекомуникациска компанија.

Како да се плати за услугите на Ростелеком преку мобилна апликација од Сбербанк

 1. Да се ​​инсталира специјална програма Sberbank Online, ова може да се направи само на мобилен уред базиран на iOS, Android, Windows Mobile.
 2. Регистрирајте се и пријавете се во апликацијата.
 3. Во делот "Плаќање за услуги" изберете од листата што ви треба (можете да го користите пребарувањето). Бидете сигурни да го изберете регионот на живеење.
 4. Ќе се бара да внесете податоци за претплатникот на "Ростелеком", потоа кликнете на "Продолжи"
 5. По проверка на износот и податоците, потврдете ја исплатата.

Телекомуникациските претплатници на Ростелеком можат да ја искористат удобната функција за автоматско плаќање, која ви овозможува да направите месечна исплата. Износот ќе се повлече автоматски, без да се бара вашата интервенција.

Како да се поврзете "Автоматски плаќање" во Сбербанк Онлајн

 1. Одете на официјалната веб-страница на Сбербанк Онлајн, одете преку постапката за овластување.
 2. Најдете ја опцијата "Мој автоматски плаќања".
 3. Кликнете на копчето "Креирај Автоматски пласман", се наоѓа на дното на екранот.
 4. Изберете соодветна услуга со наведување на вашиот регион на живеење. Следно, внесете ги податоците за претплатникот на Ростелеком, наведете го износот на плаќањето, а исто така го одредите датумот кога треба да се изврши месечното плаќање.
 5. Потврдете ја врската на функцијата со наведениот датум со внесување на лозинката примена во SMS на мобилниот телефон.
 6. Направете ја вашата апликација.


Можете да бидете сигурни дека кој било од овие методи целосно гарантира сигурност на вашите лични податоци. Употребниот метод на плаќање Rostelecom е избран од страна на секој претплатник врз основа на нивните сопствени преференции.

Постојат неколку методи за плаќање за користење на услугите на компанијата, но меѓу сите начини на плаќање на "Ростелеком", употребата на карактеристиките на Сбербанк Онлајн се смета за поедноставна и попогодна. Во соодветен формат за вас - мобилна апликација или официјална банкарска страна, можете да плаќате во секое време.

Ако операцијата е успешна, ќе се појави прозорец со известување за плаќање (чек). Можете да го испечатите ако е потребно.

Плаќање од Ростелеком од мобилната апликација на Сбербанк

 1. Првото нешто што треба да се направи е да ја инсталирате апликацијата Sberbank Online на вашиот мобилен телефон врз основа на постоечки оперативни системи.
 2. Пријавете се во инсталирана програма . Доколку е потребно, бидете регистрирани.
 3. Следно, одберете го делот "Платежни услуги". Врз основа на потребното плаќање за услугата, табот е избран; може да се најде од пребарување . Бидете сигурни да го наведете регионот на Руската Федерација.
 4. Податоците за претплатникот на Ростелеком се внесуваат и се кликнува "Продолжи".
 5. По сите дејства, проверете ги внесените информации, по што потврдата се врши.

Можно е автоматски да се префрли потребната сума - за ова постои функција "Autopayment". Практична карактеристика на кој никогаш нема да заборавите да направите друго плаќање.

Ако имате ВАЖНО или многу итно прашање, прашајте !!!

Како да се поврзете "Autopayment" во Sberbank Online да плаќаат за Rostelecom

"Autopayment" може да се поврзе во Sberbank Online, за што ќе ви требаат:

 • Влезете во сайта;
 • отворете го поглавјето "Мое автоматско плаќање";
 • од дното ќе видите "Креирај autopayment", клик;
 • означете ја саканата услуга, внесете го регионот и претплатничките податоци на Rostelecom, износот на плаќањето и датумот кога треба да помине;
 • СМС-известувањето ќе дојде со лозинка, чие воведување ќе ги потврдите вашите акции;
 • направете апликација.

Откако поминавте некое време за прв пат, можете и понатаму значително да го забрзате процесот, зачувувајќи го создадениот образец.

ВАЖНО: Информациите на оваа страница се дадени само за информативни цели и се актуелни за време на ова пишување. За попрецизни информации за конкретни прашања, контактирајте ги официјалните оператори.

2.4782608695652 Оценка 2.48

Еден од најбрзите, најпогодни и едноставни начини исплатите за телекомуникациска компанија Ростелеком се Сбербанк Онлајн. Ова може да се направи и на официјалната веб-страница на банката, и со користење на мобилна апликација.

Плаќање за услугите на Ростелеком преку Сбербанк Онлајн

Одете на страницата на Сбербанк Онлајн (ако не сте регистрирани, прво мора да ја пополните процедурата за регистрација). Ако веќе имате логин и лозинка за да влезете во системот, потоа внесете ги и кликнете "Login", а потоа потврдете го најавувањето со SMS.


Одете во делот "Плаќања и трансфери". Тука треба да ја изберете потребната услуга. Најбрзата опција е да ја користите функцијата за пребарување (на пример, внесете Ростелеком). Бидете сигурни да го наведете регионот на живеење, бидејќи компанијата е федерална - таа работи во цела Русија.


Внесете ги вашите податоци за претплатникот (во нашиот случај, ова е најава за пристап на интернет), кодот на регионот (можете да го видите упатството овде) и сумата за пренос за да платите за услугите, а потоа кликнете на "Продолжи".


Осигурајте се дека внесените податоци што ги прикажува системот се точни, имајќи ја предвид колоната "Вкупно за плаќање". Потоа повторно кликнете на "Продолжи". Патем, на оваа страница, Sberbank Online ќе го прикаже моменталниот биланс на вашата лична сметка во Rostelecom - на пример, долгот на сметката изнесува 669 рубли.


Понатаму, операцијата треба да биде потврдена со едноставен код кој ќе дојде како SMS порака на претходно наведениот број на мобилниот телефон. За да го направите ова, кликнете "Потврди со СМС", по што ќе се појави посебно поле каде што треба да го внесете.

Како резултат на тоа, прозорецот ќе биде наполнет со порака за фактот на плаќање во форма на чек, кој, доколку е потребно, може да се отпечати.

Плаќање од Ростелеком преку мобилната апликација од Сбербанк

 1. Инсталирајте ја Програмата Сбербанк Онлајн на мобилен уред врз основа на iOS, Android или Windows Mobile.
 2. Влезете во апликацијата. Доколку е потребно, појдете на процедурата за регистрација.
 3. Изберете го делот "Плаќање за услуги". И, почнувајќи од платената услуга, одберете ја саканата картичка во листата или користете го пребарувањето. Не заборавајте да го одредите регионот на живеење.
 4. Внесете податоци за претплатникот "Ростелеком" и кликнете "Продолжи".
 5. Проверете ги внесените податоци и потврдете ја исплатата.

Дополнителна погодност се создава поради можноста за поврзување на функцијата "Автоматско плаќање", со што ќе се овозможи месечна исплата за одредената сума автоматски режим без учество на имателот на сметката.

Поврзување на функцијата "Автоматско плаќање" во Сбербанк Онлајн

 1. Внесете ја веб-страницата на Sberbank Online и најавете се.
 2. Најдете и оди на табулаторот "Мој автомобил".
 3. На дното од екранот кликнете на "Креирај автопакета".
 4. Изберете ја потребната услуга, не заборавајќи да го наведете регионот, внесете податоци за претплатникот на Ростелеком, износот на плаќањето и датумот на месечна исплата.
 5. Потврдете го создавање на плаќање со лозинка добиена со SMS.
 6. Направете барање.

За повеќе погодности, сите избрани и внесени податоци може да се зачуваат како дефиниција, што значително ќе заштеди време за време на следното плаќање.