19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Колку посетители треба да заработат еден милион долари годишно на блог и најдобрите начини за монетизација

 1. Колку посетители треба да заработите 100.000 долари месечно
 2. Колкав процент од посетителите на блогот ќе купуваат
 3. Пред-продажбата на моменти ја зголемува вашата заработка на блогот
 4. Каков вид на заработка дава рекламирање на блогот
 5. Најдобри начини за монетизација на вашиот блог

Овој напис ја сумира содржината  статии Како да направите еден милион долари годишно на вашиот блог  познатиот американски продавач Нил Пател, кој на своите блогови добива шестмесечен приход во долари Овој напис ја сумира содржината статии "Како да направите еден милион долари годишно на вашиот блог" познатиот американски продавач Нил Пател, кој на своите блогови добива шестмесечен приход во долари. Мислам дека за Русија сите понатамошни приходи во долари треба да се поделат со околу 10, тогаш ќе добиеме индикативни бројки колку можете да заработите на вашиот блог во руската реалност. Еден милион долари годишно е 100.000 долари месечно. Ова ќе се дискутира во оваа статија.

Не можете да заработите пари на блог без сообраќај!

Кога ќе го креирате вашиот блог, мора да разберете дека ако нема посетители на вашиот блог, нема да можете да заработите ништо. Затоа, пред сé треба да се концентрирате на сите ваши напори за добивање на сообраќај.

Колку посетители треба да заработите 100.000 долари месечно

Ако вашиот блог е бизнис тема, како блогирањето backlinko.com или quicksprout.com тогаш можете да заработите $ 100,000 ако вашиот блог има 100.000 посетители месечно. Вие нема да бидете во можност веднаш да заработите такви пари, бидејќи обично се потребни најмалку една година за да се постигне такво присуство. Покрај тоа, вие не само што ќе заработите посетители на вашиот блог, можете само да заработите оние посетители на вашиот блог кои ве остават е-маил адреса и подоцна да купите нешто од вас благодарение на вашата e-mail листа.

Колку повеќе претплатници имате, толку полесно ќе биде да заработите пари на вашиот блог. Ако имате 100.000 посетители месечно и компетентно ви нудат бонус содржина, тогаш ќе можете да наброите околу 5.000 претплатници месечно, т.е. постигне конверзија од 5%.

За да се постигне приход од 100.000 долари во повеќето потрошувачки ниши, ќе ви треба од 1.000.000 до 1.500.000 посетители месечно. Во исто време, можете да заработите во потрошувачките ниши веднаш со насочување на посетителите на производ или услуга што можат да ја купат. Сепак, креирањето на претплатите функционира ефикасно како во бизнисот. Во потрошувачката ниша, луѓето се чувствителни на цените отколку во бизнис нишата, и тие треба да понудат поевтини производи и услуги.

Сите овие бројки Нил Пател ги повикува, врз основа на долгогодишното искуство со различни блогови во различни индустрии.

Колкав процент од посетителите на блогот ќе купуваат

Многу блогери не сфаќаат, кога станува збор за монетизација на блог, дека ако имате 100.000 посетители на вашиот блог, тогаш не можете да очекувате 1% или дури 0,5% од сите овие посетители да купат нешто.

Треба да се разбере дека само оние посетители кои ќе ја посетат целниот страница на блогот со вашата понуда ќе купат. Ако имате среќа, од 1% до 4% од посетителите на оваа страница ќе го купат вашиот производ или услуга. Во некои случаи, можете да ја зголемите процентот на конверзија до 6% или дури 8%. Но, најверојатно, тоа ќе биде во случај кога предлогот е многу интересен и ефтин. Во овој случај, нема да можете да заработите многу пари, но можете да направите добри пари со правење претходна продажба на вашиот блог.

Пред-продажбата на моменти ја зголемува вашата заработка на блогот

Можете да добиете најмногу од вашиот блог, само со нудење на добра пред-продажба. Пред-продажбата на време ќе ги зголеми приходите од вашиот блог. Нил Пател предлага да направи три постпродажни производи по купувањето на главниот производ користејќи ја следнава формула. Да претпоставиме дека вашата ставка вреди 97 долари. Потоа, откако ќе го купите, треба да направите уште три дополнителни продажби:

 • Пред-продажба 1: Три пати поскапо од цената на главниот производ, т.е. за 291 долари. Овој производ треба да помогне да се постигнат целите побрзо, т.е. зајакнување на главниот производ;
 • Дополнителна продажба 2: 2/3 од цената на главниот производ, т.е. некаде околу 65 долари. Без оглед на тоа дали купувачот го купил првиот производ или не, втората пред-продажба треба да биде и да е директно поврзана со главниот производ;
 • Пред-продажба 3: 150% од вредноста на главниот производ.

Не знам како Нил Пател ја добил оваа формула, но основното значење е дека треба да направите неколку по-продажба и дека се поскапи и поевтини од главниот производ, а овие дополнителни производи идеално би требало да го надополнат главниот производ. Ако немате свои производи или услуги да направите пред-продажба, тогаш можете да понудите услуги и производи од други компании.

Како пример, Нил Пател ја цитира компанијата. beachbody.com . Оваа компанија продава ДВД-а со сопствени програми за фитнес тренинг со различни должини и за различни намени и мускулни групи: за губење на тежината, за стомачните мускули и за други. Цената на ДВД сет е 19,95 долари. Компанијата Beachbody прави 7 пред-продажба по извршувањето на главната набавка. Овие пред-продажба вклучуваат диететски додатоци, специјални јадења и други слични производи. Приходот на оваа компанија е над една милијарда долари годишно . Нил Пател тврди дека претходна продажба дава околу 50% од продажбата на BeachBody.

Каков вид на заработка дава рекламирање на блогот

Продавањето реклами на вашиот блог обично е најлош начин да заработите блог сообраќај. Ако некој сака да рекламира на вашиот блог на долг рок, тоа значи дека тие заработуваат пари за вас. Помислете за себе: ако ви платат 1.000 долари месечно за рекламирање, тогаш за оваа реклама заработуваат повеќе од 1000 долари.

Ако вашиот блог е создаден за потрошувачите, тогаш со 1.000.000 посетители ќе имате среќа ако можете да заработите 20.000 долари месечно со продажба на реклами. Ако вашиот блог е за бизнис, тогаш со 100.000 посетители ќе можете да заработите околу 5.000 долари месечно со продажба на реклами.

Да, можете да заработите пари со ставање на туѓ реклами, но ова не е најдобриот начин за монетизација на вашиот блог. Ако сакате да заработите шестцифрени броеви на вашиот блог, тогаш мора да продавате свои производи или услуги или да продавате други производи и услуги под вашиот бренд (ова се нарекува бела етикета ).

Најдобри начини за монетизација на вашиот блог

Нил Пател пишува дека поставувањето огласи на блог ви дава многу мал приход, а придружните програми ви даваат значително помалку пари од продажба на сопствени производи или стока со бела етикета. Затоа, тој го избра овој начин на заработка на својот блог за диетална храна:

 • продажба на дигитални производи е е-книги, ова е одличен начин да заработат пари, а Нил Пател, кој продава е-книги на својот блог quicksprout.com, пишува дека продажбата на е-книги со голем сообраќај може да донесе 100.000 долари месечно;
 • претплата на услугите е кога вашите претплатници плаќаат месечно за секоја услуга;
 • продажбата на физички добра - од искуството на Нил Пател во здравството, конверзијата се зголемува за 300-700% кога ќе започнете со продажба на стоки кои се доставуваат до потрошувачите по пошта.

Во прилог на овие три методи, мора да направите пред-продажба за да заработите 1.000.000 $ годишно од блог.

коментари напојувани од HyperComments