19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Регистрација на примената фактура за плаќање

1C: Enterprise 8.2 /
Трговски менаџмент за Украина /
Инвентарско сметководство и тргување

Содржина

Консолидацијата на прелиминарниот договор за набавка на стоки од добавувачот се прави со документот "Сметка за плаќање на услуги ".

Консолидацијата на прелиминарниот договор за набавка на стоки од добавувачот се прави со документот Сметка за   плаќање на услуги

Документ "Фактура за добавувачи"

Од аспект на сметководството во конфигурацијата, регистрацијата на сметката на добавувачот во повеќето случаи не е задолжителна. Во суштина, потребата за формирање на документ се должи на протокот на документот усвоен на претпријатието. Во конфигурацијата, создавањето на документ е неопходно само кога сметководството на населби со договорната страна во рамки на одреден договор е поставено на "Со сметки". Потоа, сметката станува задолжителна дополнителна анализа на населбите (трансакција). Во таква ситуација, извршувањето на секоја деловна трансакција според таков договор мора да започне со регистрација на сметката на добавувачот, а сите документи за движење на пари и стоки во таква трансакција задолжително треба да се однесуваат на оваа сметка.

Сметката не носи повеќе функционален товар, односно плаќањето не се контролира на сметката, стоките не се задржани во складот, моменталниот статус на сметката не се следи доколку има делумни сметки итн.

Ако има потреба да се поправи фактурата од добавувачот, потпирајќи се на налогот од него, кој претходно бил регистриран во информативната база, тогаш тоа ќе биде можно да го внесете врз основа на Нарачката на Добавувачот документ. Но, овој документ не треба да се користи како основа ("Трансакција") во последователните стоковни документи за деловна трансакција.

Документот има две печатени форми - по насловот номенклатура компанијата и имињата на предметот, земени од добавувачот. Втората опција е можна ако за внесните стоки во Регистрирај се информации "Контрапункт Номенклатура" фиксирана класификатор стока според договорните страни.

Кога креирате документ, можете да ја користите услугата функција на програмата, како визуелна споредба на цените на стоките наведени во фактурата со планираните сметководствени трошоци на овие стоки. Оваа функција е конфигурирана од едно копче "Цени и валута" - овозможете знаме "Користете планирана цена". Во документот се појавуваат дополнителни колони, информирајќи за вредноста на планираните трошоци и отстапување од цената на добавувачот. Покрај тоа, вкупната девијација се пресметува за целиот износ на фактура пресметан по планираните трошоци од износот пресметан на цените на добавувачите. Се разгледува постапката за утврдување на цената на планираната цена во делот "Цени".

Анализата на информациите за генерираната сметка може да се изврши само во присуство на движења на стоковните пари во врска со оваа сметка. На пример, за да утврдите кои документи ги примил стоката според фактурата и во кое количина, треба да го поставите извештајот "Попис на стоки во магацини" соодветно:

  • на табулаторот "Општо" го поставите знамето "Покажи детални записи";

  • во табулаторот "Дополнителни полиња" додадете "документ за движење (секретар)".

  • На табулаторот "Избор" поставете го "Параметарот на трансакцијата (Секретар) за трансакција" за да ја поставите сметката за интерес.

Со оваа опција ќе се прикаже список на стоки примени во сметката од интерес, во контекст на документите за прием. Тоа е, вкупниот износ на примената стока и бројот на документи во контекст на документите ќе бидат видливи ако имало неколку потврди. Но, ниту еден извештај нема да може да анализира дали податоците на сметката и податоците за реалниот доход се совпаѓаат: дали цените на реалниот доход соодветствуваат на прелиминарниот договор, дали пристигнала целосна количина на стоката, или сè уште не се примени предмети итн.

Долг по трансакција може да се анализира од извештајот "Изјава за меѓусебни порамнувања со договорните страни", ако додадете дополнителна групација "Трансакција". Можете исто така да го поставите изборот на документи од интерес со поставување на посакуваната сметка или листа на сметки како вредност на параметарот за избор "зделка". Но, повторно - во извештајот не се прикажуваат информации за износот на фактурата, ќе бидат прикажани информации за износите на документи за стоковните пари генерирани во рамките на оваа трансакција.

Други материјали на темата:
користете планирани трошоци , номенклатура на договорни страни , прикажи детални записи , фактура на продавач , договор , извештај за сметки , листа на меѓусебни порамнувања со договорните страни , документ за движење , изјава за стоки во магацини , фактура за плаќање , прилагодување , програмите , снабдувач , избор , валута , цени , анализа , снабдувачот , износот на , плаќање , договор , да се воспостави , производ , на јазичето , контрагент , на документи , Регистрирај се , од документот , сметка , документ

Материјали од делот: 1C: Претпријатие 8.2 / Управување со трговија за Украина / Инвентар за сметководство и трговија

Други материјали на темата:

Извори на податоци за пресметување на буџетот

Сметководство за безготовински средства. Паричен тек

Враќање на стоки и материјали од купувачот.

Одраз на деловните трансакции кои ги менуваат меѓусебните населби со договорните страни.

Општи механизми за стоковни документи


Наоѓаме: регистрација на фактури за плаќање , сметководство на фактури за плаќање , како да се регистрираат фактури за плаќање, регистрација на пристигнати фактури за плаќање во 1с 8 2, 1в бизниси како да се евидентира фактура, без разлика дали е потребно да се регистрираат фактури за плаќање во 1 секунда, без разлика дали фактурите се регистрирани, фактури за плаќање во 1s 8, сметководство за примени фактури од добавувачи на програмата, управување со фактури за исплата на добавувач во 1s 8 2