19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Si mund ta gjej temperaturën e procesorit dhe kartës video

 1. autorët
 2. x64 (aka andi)

Një karakteristikë e rëndësishme që ndikon drejtpërdrejt në jetën e dobishme të komponentëve të kompjuterit është temperatura. Çipet, çipat e kujtesës, GPU dhe CPU do të zgjasin shumë më shumë nëse ndiqni mënyrat e deklaruara të operimit. Në këtë rast, ata ka të ngjarë të bëhen të vjetëruara dhe do të zëvendësohen nga diçka më moderne.

Çfarë mund të ndodhë nëse temperatura nuk respektohet? Shpesh gjendet termi "degradimi kristal". Disa nga proceset e mundshme bien në këtë përkufizim në të njëjtën kohë, duke përfshirë degradimin e rajonit aktiv, shkatërrimin e kontakteve nëpërmjet difuzionit dhe degradimin termik të saldimit.


Për kartat video, veçanërisht me overclocking të fortë, tip chip është tipike. Në fakt, në këtë rast, lidhësja shkrihet midis tabelës dhe këmbëve të procesorit.

Gjithashtu, temperatura e lartë ndikon shumë në jetën e kondensatorëve. Kjo është veçanërisht e vërtetë për komponentët e lirë kinezë.

"Çfarë ka kondensatori të bëjë me të?" Disa do të pyesin. Shikoni vendndodhjen e tyre në motherboard. Ndonjëherë ato janë të vendosura pranë pajisjeve që lëshojnë një sasi të madhe të nxehtësisë. Nëse në këtë rast nuk ka lëvizje ajri, temperaturat mund të arrijnë 80-90 gradë. Për kondensatorët elektrolitikë, duke filluar nga 75 °, rritja e temperaturës në çdo 10 gradë dyshe (!) Redukton jetëgjatësinë e shërbimit.

Paramendoni se komponentët janë overclocked dhe rasti nuk është në lulëzim në të gjitha. Në kushte të tilla pune, madje edhe nën ngarkesë, temperatura brenda njësisë së sistemit mund të arrijë vlera serioze, deri në pamjen e aromës plastike. Natyrisht, në këtë rast, procesori dhe / ose karta video punojnë përtej aftësive të tyre. Pra, është koha për të matur temperaturën e tyre dhe për të marrë disa hapa për të përmirësuar situatën.

Për të përcaktuar temperaturën (dhe në të njëjtën kohë karakteristikat kryesore), përdor programin HWiNFO. Shkojmë në faqen zyrtare të internetit dhe shkarkoni arkivin - unë rekomandoj Versionin Portable, është më i përshtatshëm.

Tani shpaketoni arkivin (ky është një zip i rregullt, Windows e kupton me XP) dhe të kandidojë. Pas shfaqjes së dritares Mirëseardhëse , kontrolloni vetëm Sensorët dhe klikoni Run . Programi do të marrë disa sekonda për të mbledhur të dhëna për sistemin, dhe pastaj do të fillojë.

Kjo dritare përmban një sërë parametrash të sistemit, duke përfshirë informacionin nga sensorë mbi temperaturën, shpejtësinë e ventilatorit, frekuencën, konsumin e kujtesës, tensionet dhe më shumë. Për fat të mirë, gjithçka është thyer në seksione funksionale, prandaj gjetja e diçkaje është shumë e thjeshtë.

Të dhënat janë një tabelë me një numër të rreshtave.

Temperatura e mikroprocesorit:
Temperatura e mikroprocesorit:

Grafiku i procesorit të kartës temperatura:
Grafiku i procesorit të kartës temperatura:

Linjat përbëhen nga 5 kolona:

 1. Sensori (emri i sensorit). Për shembull, Core # 0 është thelbi i parë i procesorit.
 2. Aktual (vlera e tanishme). Vlera aktuale e parametrit, për shembull, është 45 ° C.
 3. Minimumi (minimumi). Vlera minimale e parametrit, për shembull, 44 ° C. Më poshtë, tregohen vlerat për të gjithë kohën e vëzhgimit, domethënë kohën kur programi po kandidon.
 4. Maksimum (max). Vlera maksimale e parametrit, për shembull, 49 ° C.
 5. Mesatare (mesatare). Vlera mesatare e parametrit, për shembull, 45 ° C.

Në rastin e procesorit, ata zakonisht shohin në vijën e fundit - Core Max , e cila, siç mund të mendosh, tregon vlerat maksimale të parametrave.

Por në rastin e një GPU, tregohen dy temperatura. E para lexohet përmes ndërfaqes së dhënë nga drejtuesi i pajisjes, i dyti merret direkt nga hardueri. Sipas autorit, kjo bëhet me qëllim, pasi në disa raste ato mund të ndryshojnë.

Është e qartë se sa më e ulët temperatura, aq më mirë. Pragët janë specifikuar në specifikimin e pajisjes, por mund të jepen disa të dhëna të përgjithshme. Për përpunuesit, është e dëshirueshme që të mos sjellë temperaturën deri në 70 ° +. Për kartat video, kjo temperaturë mund të jetë më e lartë, deri në 80 °. Nga ana tjetër, preferoj të shoh vlerat më të ulëta: CPU deri në 60 °, GPU deri në 70 °.

Për të ulur temperaturën, mund të:

 1. Hiqni njësinë e sistemit nga një burim nxehtësie, si për shembull një radiator i ngrohjes qendrore. Dhe kjo ndonjëherë ndodh.
 2. Instaloni tifozët për defekt (përpara) dhe defekt (në pjesën e prapme) nëse nuk janë aty.
 3. Pastroni pluhurin nga rasti, radiatorët e ftohësit të CPU dhe kartela video.
 4. Ndryshoni paste termike në CPU dhe GPU.
 5. Së fundi, instaloni sisteme më të mira ftohëse. Kjo është veçanërisht e vërtetë për procesorët me Box Box të furnizuar me një frigorifer - kjo është e neveritshme atje.

Ndoshta kjo është e gjitha. fat të mirë!

autorët

jo online 6 orë

x64 (aka andi)

Komente: 2833 Publikime: 393 Regjistrimi: 02-04-2009

Çfarë mund të ndodhë nëse temperatura nuk respektohet?
Çfarë ka kondensatori të bëjë me të?