19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Si ta hapni kategorinë A, nëse ka B dhe C

 1. Si ta hapni kategorinë A, nëse ka B dhe C
 2. Trajnimi në një shkollë lëvizëse
 3. Provimet në policinë e trafikut
 4. Lëshimi i të drejtave
 5. Si ta hapni kategorinë A1, nëse ka një B

Nëse një kategori qytetare B është e hapur në patentë shoferi dhe ju duhet të merrni pas timonit të një motoçikletë, ju do të duhet të kujdeseni për të marrë një kategori të veçantë. Përndryshe, ju do të duhet të paguani një gjobë. Ne do të flasim rreth asaj se si të hapim kategorinë A, nëse ka një B ose C në artikull, si dhe atë që kërcënon neglizhenca e kërkesave të legjislacionit.

Si ta hapni kategorinë A, nëse ka B dhe C

Edhe nëse shoferi tashmë ka leje për të përzënë një makinë apo kamion, për të përzënë një motor, do t'ju duhet të hapni kategorinë A. Ndryshe nga rregullat ekzistuese, vetëm vini në zyrën e policisë së trafikut, paguani provimet, merrni testimin dhe kaloni makinën praktike. Që nga viti 2015, kurset kërkohen në një shkollë lëvizëse, pavarësisht nga fakti se më parë shoferi është trajnuar për të marrë të drejtat e kategorive B dhe C. Vetë-përgatitja dhe kurset e jashtme janë të ndaluara.

Vetë-përgatitja dhe kurset e jashtme janë të ndaluara

Si të përcaktohet kategoria e dëshiruar - A, A1 ose M

Trajnimi në një shkollë lëvizëse

Tani le të flasim më shumë se si të hapim kategorinë A në vitin 2018, nëse ka B dhe C. Një qytetar i cili është 18 vjeç mund të marrë një patentë shoferi të kategorisë A. Është më e përshtatshme nëse shoferi që aplikon për marrjen e të drejtave për herë të parë kalon testin në disa kategori në të njëjtën kohë, për shembull A, B ose A, B, C. Trajnimi në këto kategori në tërësi do të jetë shumë më i lirë se secili prej tyre veç e veç.

Për t'u regjistruar në një shkollë automobilistike është të qartësoni listën e dokumenteve dhe t'i përgatisni ato. Si rregull, kjo është një pasaportë, një certifikatë mjekësore. Një qytetar zotëron aftësitë lëvizëse teorike dhe praktike në 108 orë. Pas konsolidimit të njohurive teorike, studentët vazhdojnë të praktikojnë.

Në vitin 2018, një i jashtëm është i ndaluar: pa një praktikë në një shkollë lëvizëse dhe të mësuarit për të përzënë në mënyrë të pavarur, nuk do të jepen të drejta.

Provimet në policinë e trafikut

Hapi tjetër do të jetë kalimi i provimeve në policinë e trafikut.

 • Testi teorik për kategoritë A dhe B është e njëjtë. Kur kalon në kategorinë C, lista përfshin disa pyetje shtesë.
 • Testimi në policinë e trafikut përbëhet nga 2 faza: teorike dhe praktike. Pas përfundimit të suksesshëm të teorisë së studentit lejohet të dorëzohet praktika.
 • Nëse aplikanti merr disa kategori në të njëjtën kohë, ai kalon një provë teorike.
 • Nëse në përpjekjen e parë praktika dështon, qytetari mund ta rikthejë atë përsëri në një javë. Sipas ligjit, ata që kanë kaluar me sukses provimin teorik mund ta rimarrin praktikën në gjashtë muajt e ardhshëm.
 • Nëse aplikanti me sukses i kalon të gjitha testet, ai do të marrë patentë shoferi në departamentin e policisë së trafikut.

Ata që tashmë kanë të drejtat e kategorisë B ose C, nuk do të jetë e vështirë për të kaluar teorinë dhe aftësitë praktike do të ndihmojnë për të hyrë në një shkollë lëvizëse

Lëshimi i të drejtave

Procedura për hapjen e çdo kategorie të të drejtave është identike. Për të marrë patentë shoferi në 2018, një qytetar që ka kaluar me sukses provimin duhet të dorëzojë dokumentet e mëposhtme:

 • ID juaj është pasaporta.
 • Aplikimi për marrjen e të drejtave (e plotësuar në policinë e trafikut).
 • Certifikata e frekuentimit ose kartës së shoferit.
 • Certifikata mjekësore për mungesën e kundërindikacioneve për ngarje (e vlefshme për 1 vit).
 • Pranimi i pagesës së detyrimeve shtetërore.

Fotot më parë nuk janë të rekomanduara. Falë teknologjisë moderne, fotografitë bëhen direkt në departamentin e policisë së trafikut.

Falë teknologjisë moderne, fotografitë bëhen direkt në departamentin e policisë së trafikut

Trajnimi për kategorinë A1 zgjat 1.5 muaj

Si ta hapni kategorinë A1, nëse ka një B

Një tjetër pyetje e bërë shpesh është nëse ligji lejon kategorinë A1 të hapur nëse ajo tashmë e ka B. Përgjigja është e qartë: nr. Automjetet e klasës A1 janë automjete me kapacitet motori deri në 125 metra kub. Ju mund të drejtoni një motor të vogël ose një skuter motor në kategorinë A1 vetëm nëse keni një kategori të hapur A.

Në vitin 2018, kur të regjistroheni në një shkollë automobilistike, do t'ju nevojiten dokumente:

 • Pasaporta.
 • Çertifikata mjekësore shëndetësore me shenja të detyrueshme nga një narkololog dhe një psikiatër.
 • Leja nga prindërit, nëse studimi do të jetë i mitur.
 • 2 certifikata 3x4 për regjistrimin e dokumenteve të brendshme në një shkollë lëvizëse.

Kodi administrativ parashikon përgjegjësinë për drejtimin e një automjeti në mungesë të të drejtave. Dhe për mungesë të kësaj kategorie, shqiptohet gjoba. Sipas ndryshimeve të fundit në legjislacion, dënimi për ngasjen e automjeteve ose automjeteve pa leje është nga 5 deri në 15 mijë rubla. Përveç kësaj, automjetet janë evakuuar në parkun e makinave.

Siç shihet, procedura për marrjen e patentës së shoferit ka ndryshuar, për të hapur kategorinë A, nëse ka një B ose C në vitin 2018, u bë më shqetësuese. Për të kursyer kohë dhe para, këshillohet që shoferët e mundshëm të mendojnë menjëherë për hapjen e disa kategorive në të njëjtën kohë.