19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Si të lidhni LCD me televizionin dixhital. Si ta lidhni një monitor me një skedar dixhital të caktuar

 1. 3 mënyra për të lidhur kutinë e televizorit me televizorin
 2. Lidheni nëpërmjet kabllos HDMI
 3. Lidhje AV
 4. Si të lidheni përmes konvertuesit HDMI-AV (RCA)
 5. Lidhja me hyrje digjitale - HDMI dhe DVI-D
 6. Opsionet e mundshme të kyçjes
 7. Si të lidhni pajisjet për shikimin e televizorit digjital tokësor
 8. Lidhja e televizionit digjital tokësor me DVB-T2
 9. Si të shikoni transmetimin digjital dhe analog në një marrës DVB-T2

Shumë shpesh, klientët tanë kanë një problem që lidhë tastierë android me televizorin. Aktualisht ky artikull duhet të tregojë opsionet për lidhjen e kutisë tuaj televizive me televizorin. Duke parë përpara, unë do të them se ne kemi prekur jo të gjitha opsionet e lidhjes, por 3 nga ato më themelore.

3 mënyra për të lidhur kutinë e televizorit me televizorin

 1. Me anë të kabllos HDMI;
 2. Via kabllo AV (tulips RCA);
 3. Përshtatës Konvertuesi HDMI;

Le të analizojmë secilën prej tyre në detaje.

Lidheni nëpërmjet kabllos HDMI

Pika e parë është më e lehtë dhe më e zakonshme. Të gjitha që ju duhet është të lidhni kutinë e televizorit me televizorin me kabllo HDMI. Pas kësaj, mos harroni të ndryshoni burimin e sinjalit në TV (shikoni butonin Input ose Source në telekomandë). Edhe pse gjithçka këtu është me të vërtetë shumë e thjeshtë, por ndonjëherë ka situata kur televizioni juaj nuk e sheh konsol në asnjë mënyrë. Në këtë rast, ne rekomandojmë që të lidhni tastien me një televizor tjetër dhe të kontrolloni se si do të sillet konsol. Nëse nisja është e suksesshme, televizori dhe kutia e televizorit janë të papërputhshme. Kjo ndodh shumë rrallë dhe nuk ka shpjegim konkret për këtë. Nëse keni një situatë të tillë, thjesht ndërroni prefiksin tuaj në një model të një marke tjetër ose me një hekur tjetër.

Lidhje AV


Lidhje AV

Lidhja nëpërmjet tulips zakonisht përdoret për televizorët e vjetër që janë prodhuar para ardhjes së lidhjes HDMI. Unë do t'ju them menjëherë se cilësia e figurës me këtë lidhje lë shumë për të dëshiruar, në disa televizorë është madje e vështirë të nxjerrësh tekstin që shfaqet në televizor. Në raste të tilla, ne rekomandojmë që të rritet shkronja në cilësimet e tastierës në maksimum.
Lidhja: paksa e komplikuar këtu, pasi që nga njëra anë ajo do të jetë 3.5 (AUX), dhe në 3 tulips të tjerë të verdhë, të kuqe dhe ngjyrë të bardhë . Nëse ka kohë të ngjyrave të njëjta në televizorin tuaj, lidhuni, nëse keni vetëm 2 tulips në televizor, duhet ta zgjidhni atë duke përdorur "metodën shkencore" derisa të shfaqet imazhi dhe zëri.

Si të lidheni përmes konvertuesit HDMI-AV (RCA)


Si të lidheni përmes konvertuesit HDMI-AV (RCA)

E treta është mënyra më e rrallë, por ende e mirë për të zgjidhur problemin e lidhjes së kutisë së televizorit me një televizor të vjetër përmes HDMI.
Nëse nuk ka dalje në AV në kutinë tuaj të caktuar dhe nuk ka dalje HDMI në televizor, atëherë ky artikull është për ju.
Para lidhjes, do të duhet të blini një konvertues HDMI-RCA. Kostoja e kësaj pajisjeje është rreth 10-15 dollarë.
Vetëm mos harroni se ky përshtatës është mundësuar nga USB, ju mund ta lidhni direkt me tastierë.

Shpresoj që ky artikull të jetë i dobishëm për ju.
Çdo pyetje? Pyete ata në komentet!

Tuners DVB T2 fillimisht janë "mprehur" për lidhjen me një televizor dhe jo për lidhjen me një monitor. Por kohët e fundit, me kërkesë, mora pyetjen për mundësinë e lidhjes së një monitori kuti digjitale set-top dhe të paktën unë kisha për të "thyer" kokën time pak si rezultat, doli për të zbatuar dy skema. Në këtë mënyrë, ju mund të zgjasni jetën e një monitori të vjetër ose edhe një të ri që nuk përdoret.

Nëse monitori kishte një lidhje AV të RCA, nuk do të kishte probleme fare. Vëzhguesit e rinj janë më të lehtë për t'u lidhur, pasi ata kanë një lidhje HDMI që kanë consoles, ndërsa ato më të vjetra zakonisht kanë vetëm VGA dhe DVI-D.

HDMI dhe DVI-D janë dalje dixhitale me cilësi të sinjalit të duhur dhe mbështetje për transmetimin audio. Kjo e bën të qartë nëse monitori ka altoparlantë, atëherë mund të rregulloni menjëherë fonogramin. Megjithatë, cilësia e zërit lë shumë për të dëshiruar, prandaj kur lidhni monitorin në një kuti dixhitale, është më mirë të lini zërin përmes sistemit të altoparlantëve.


Sistemi i altoparlantëve për lidhjen me tastierë

Në përgjithësi, në këtë rast është më mirë të përdorni një sistem të jashtëm. Për ta lidhur atë, duhet të blini një kabllo


Për ta lidhur atë, duhet të blini një kabllo

Lidhja me hyrje digjitale - HDMI dhe DVI-D

Për të lidhur monitorin në një televizor digjital, ju duhet të blini një kabëll përshtatës nga HDMI në DVI-D.


Për të lidhur monitorin në një televizor digjital, ju duhet të blini një kabëll përshtatës nga HDMI në DVI-D

Kabllo HDMI në DVI-D

Sidoqoftë, mund të lindin probleme me prodhimin DVI-D dhe nëse monitori nuk fillon të tregojë një vështrim në karakteristikat e tij, qëllimi është të zbulojë nëse DVI-D input i tij ka mbështetje HDCP. HDCP është një teknologji për mbrojtjen e përmbajtjes së medias nga kopjimi i paligjshëm. Një tjetër arsye pse monitor nuk dëshiron të tregojë, është një kabllo me cilësi të dobët, kjo shpesh ndodh me kinezët.

Kur lidhni një televizor digjital me televizorin në monitor Kabllo HDMI - HDMI nuk kishte probleme të veçanta, por edhe kur përdorte një kabllo të lirë kineze, tingujt në altoparlantët e integruar nuk qëndruan.


Kur lidhni një televizor digjital me televizorin në monitor  Kabllo HDMI  - HDMI nuk kishte probleme të veçanta, por edhe kur përdorte një kabllo të lirë kineze, tingujt në altoparlantët e integruar nuk qëndruan

Kabllo HDMI-HDMI

Opsionet e mundshme të kyçjes

Disa tunerë DVB T2 kanë lidhje YPbPr dhe shumë pak SCART. Në këtë rast, kemi të bëjmë me sinjal analog , cilësia më e lartë e analogit, pra, vazhdon të përdoret në monitorët e kompjuterave.

Për t'u lidhur DVB consoles T2 monitor ka nevojë për kabllo YPbPr-VGA


Lidhës dhe kabllo YPbPr-VGA

ose scart-vga.


ose scart-vga

Lidhja e pajisjeve parapagues për të shikuar televizionin digjital DVB-T2 tokësor nuk zgjat shumë dhe nuk kërkon aftësi të veçanta. Kujtojnë se në territorin Federata ruse Televizioni digjital tokësor transmetohet në standardin DVB-T2 (multi PLP). Pritja e transmetimit numerik mund të ndahet në dy lloje:
lidhje me një televizor modern me sintonizues të integruar DVB-T2;
Lidhu me televizorin analog.

Pajisjet për marrjen e një sinjali dixhital:
Për të dy opsionet, keni nevojë për një antenë UHF. Nëse lidheni me një televizor analog, do t'ju duhet një marrës tjetër DVB-T2 (SetTopBox, STB, ose thjesht një "kuti digjitale digjitale").

Antenat UHF mund të ndahen në dhomë dhe kolektive (të montuara në çatinë e një pallati). Antena të brendshme mund të jetë aktiv (me amplifikator) dhe pasiv. Ato përdoren në mënyra të ndryshme, varësisht nga distanca e pajisjeve transmetuese. Nëse transmetuesi RTRS është afër, rekomandohet të përdorni një pasiv, mund të përdorni një antenë direkte. Nëse distanca e transmetuesit është më shumë se 10 kilometra, rekomandohet përdorimi i një antene aktive, nëse është e mundur, të instaluar sa më shumë të jetë e mundur. Në të dyja rastet, drejtoni antenën tek transmetuesi RTRS.

Gjithashtu, gjeni se çfarë fuqia e pajisjeve transmetuese duke telefonuar.
Rrezja e përafërt e mbulimit të stacioneve transmetuese:
10 W - rreth 3 km;
50 W - rreth 5 km;
100 W - rreth 15 km;
500 W - rreth 25 km;
1 kW - rreth 30-35 km;
2 kW - rreth 35-40 km;
5 kW - rreth 40 - 50 km.

Zbuloni vendndodhjen e kullës më të afërt që mundeni.

Ne tani kthehemi në shqyrtimin e televizorëve.
Nëse sintonizatori DVB-T2 është instaluar tashmë në televizorin tuaj, atëherë nuk do të nevojiten pajisje shtesë. lidh UHF antenë filloni kërkimin automatik dhe shijoni cilësinë e imazheve dixhitale me cilësi të shkëlqyeshme.

Nëse jeni të vjetër, tv analog , atëherë do t'ju duhet një pajisje shtesë në formën e një tastiere DVB-T2. Blerë nuk është e vështirë, marrësit DVB-T2 shiten në dyqane elektronike ose në faqet e internetit të prodhuesit. Rekomandojmë çdo pajisje gjithashtu nuk ka kuptim, sepse në shumicën e rasteve ato janë të ngjashme në karakteristika. Ju mund të lexoni disa komente në faqen tonë në seksionin.

Ju lutem vini re se marrësit dhe tuners ndërtuar në TV Standarti DVB-T të marrë sinjalin e televizionit dixhital tokësor nuk do të.

Si të lidhni pajisjet për shikimin e televizorit digjital tokësor

Siç u përmend më herët, me lidhjen tv modern problemet nuk duhet të lindin. Ne e lidhim antenën me lidhësin e dëshiruar të televizorit, ne fillojmë kërkimin automatik. Gjithçka është gati. Para lidhjes rekomandohet që të çaktivizohet pajisja.


Lidhja e televizionit digjital tokësor me DVB-T2

Nuk ka asgjë të vështirë në këtë lloj lidhjeje as. Të gjitha elementet e nevojshme janë përfshirë tashmë. Gjithashtu, ne e çaktivizojmë pajisjen, lidheni antenën tashmë me marrësin dhe lidhni prefiksin me kabllon RCA (tulips) në televizor. Nuk duhet të ketë vështirësi, ne lidhim kabllot me televizorin me ngjyra. Aktivizo pajisjen. Ne transferojmë TV në regjimin AV. Drejtoni skanimin në tastierë.

Si të shikoni transmetimin digjital dhe analog në një marrës DVB-T2

Ju mund të shikoni dhe të dixhitalizuar televizion tokësor dhe analog në një pajisje. Për ta bërë këtë, duhet të bëni një lidhje si më poshtë: futeni antenën UHF në folenë RF IN të marrësit, lidhni televizorin me marrësin duke përdorur interfaces HDMI ose RCA. Dhe ne lidhim marrësit RF OUT dhe ANT IN me një kabllo të veçantë. Në cilësimet e marrësit, vendosni pritjen televizion analog , autotune.


Në cilësimet e marrësit, vendosni pritjen  televizion analog  , autotune

Çdo pyetje?