19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Si të shkruani një rezyme të shkëlqyeshme për inxhinierë softuerësh

 1. Në lidhje me këtë artikull
 2. Si të shkruani një rezyme
 3. Si të mos shkruaj një rezyme
 4. Truket e vogla
 5. Shkruaj një histori
 6. Optimizoni lexueshmërinë
 7. Këshilli për të diplomuarit
 8. Mjetet që unë rekomandoj

përkthim artikuj Zhia Hwa Chong "Si të shkruajmë një rezetë të shkëlqyeshme për inxhinierët e softuerit."

artikuj

Ky artikull është për ata që sapo po fillojnë një kërkim për punë dhe po mendojnë se sa më mirë të bëjnë një rezyme.

Kohët e fundit kam shkruar një artikull në lidhje me mënyrën se si unë po përgatitesha për intervista vetë, dhe pastaj pranova timen punë në ëndërr në Twitter. Kam marrë shumë reagime nga njerëz që kanë dashur të mësojnë më shumë, në veçanti, si të shkruajnë një rezyme.

Ky artikull është një koleksion i këshillave dhe trukeve të vogla të mbledhura nga unë dhe Christine Simmons , rekrutuesi kryesor teknik në Twitter. Kam punuar me të gjatë kërkimit tim të punës, dhe ishte një bashkëpunim i shkëlqyeshëm.

Në këtë artikull do të gjeni:

 • Si të shkruani një rezyme.
 • Si të mos shkruaj një rezyme.
 • Subtletet shtesë.
 • Këshilla për të diplomuarit.
 • Mjetet / burimet që mund të rekomandoj.

Në lidhje me këtë artikull

Më kujtohet dita kur më duhej të shkruaja rezyumin tim, por asgjë nuk më vinte në mend. Unë as nuk e kisha një ide se ku të filloja. Nuk isha i sigurt nëse duhet të shkruaja për hobi dhe nëse CV-ja ime ishte një asistent shitje për CV-në. Me fjalë të tjera, kur erdhi për të shkruar një rezyme, u ndjeva e humbur.

Siç doli Shkrimi CV është njëkohësisht një shkencë dhe një art, dhe procesi i krijimit të tij mund të jetë frikësues.

Le ta sqarojmë situatën: me profesion unë nuk jam rekrutues, kështu që nuk kam asnjë ide se çfarë ata kërkojnë për Eychary, duke rënë në skenë përmes një rezyme.

Doja të tregoja ato që mësova vetë ndërsa përgatisja CV-në time, dhe u drejtova për ndihmë për Christine, e cila ndihmoi në plotësimin e boshllëqeve në disa zona.

Teksti më poshtë është rezultat i punës së mendjes sonë kolektive.

Si të shkruani një rezyme

Përmbledhja duhet të jetë e shkurtër, koncize dhe gjithashtu e thjeshtë për t’u lexuar.

Kjo do të thotë:

 • Të jetë i qëndrueshëm. Për lexueshmërinë, përdorni një font (do të bëjë Arial / Times New Roman) dhe jo më shumë se tre madhësi të ndryshme të shkronjave.
 • Përdorni seksione (bëni katër ato kryesore: përvojë pune, arsim, aftësi, projekte).
 • Përdorni fjalë kyçe dhe kini kujdes. Rekrutuesit po kërkojnë fjalë kyçe (për shembull, Java, Python, Hadoop, në kohë reale , etj).
 • Mund të rendisni llogari në rrjetet sociale , nëse ato janë relevante. GitHub është një program i njohur pritës, kështu që do të jetë i mirë në listë. Dhe Snapchat nuk është shumë.
 • Shpjegoni pse jeni në këtë pozicion. Mund të shkruaj leter mbuluese si një aplikacion ose bëni një përmbledhje në krye të rinisë tuaj. Kjo u dërgon rekrutuesve një sinjal më të fortë se kush jeni dhe pse doni të aplikoni për këtë punë.
 • Përdorni numrat. Nëse keni ndihmuar në shkallëzimin e faqes, mos e përshkruani me fjalë - shkruaj tregues. "Unë ndihmova në shkallëzimin e faqes nga 10K shikime në ditë në 100K shikime në ditë."
 • Përdorni zërin aktiv. Përdorni fjalë të tilla si "krijuar", "zbatuar", "përfunduar", "planifikuar".
 • Përdorni PDF. Formatdo format tjetër, siç është .docx, mund të çojë në gabime në shfaqjen e rezymeve tuaja në një makinë tjetër.
 • Zgjidhni 2-3 projekte që i dini shumë mirë. Duhet ta dini nga lart poshtë, lart e poshtë. Njohuritë për dy ose tre projekte tregojnë shumë mirë përkushtimin dhe aftësinë për të përfunduar punën - dy tipare që çdo kompani dëshiron të shohë.

Shikoni këtë përmbledhje:

Isshtë krijuar në .docx, dhe për këtë arsye është shumë e vështirë të arrihet formatimi i duhur. Duke e dërguar atë në këtë formë, ju mbështeteni në fat, duke supozuar se rekrutuesi do të ketë të instaluar Microsoft Word dhe ai do të jetë në gjendje ta lexojë saktë përmbledhjen.

Vetëm ruajeni në PDF. Kjo do t'ju shpëtojë nga shumë probleme.

Shkurtësia e përmbledhjes ka një rëndësi të madhe. Arsyeja për këtë është se një rekrutues (veçanërisht në një kompani të lartë) merr qindra, nëse jo mijëra CV në ditë. Imagjinoni që ata do të kalojnë një minutë secila, dhe përpunojnë 300 copë në ditë. Kjo është 5 orë punë në ditë, 25 orë në javë.

Një përmbledhje e shkurtër, koncize, sipas thënies së njohur, duhet të futet në një faqe. Ky është një rekomandim, jo ​​një rregull . Por nëse jeni i diplomuar në kolegj pa përvojë pas jush, rrini me këtë metodë.

Si të mos shkruaj një rezyme

Mos e konsideroni CV-në tuaj si një kronikë, ku gjithçka që keni bërë në të kaluarën tregohet me renditje të kundërt kronologjike. Me fjalë të tjera, afrohuni në rezyme tuaj në mënyrë kritike.

Kjo do të thotë:

 • Mos i rendisni të gjitha pozicionet që keni punuar që pas diplomimit. Punimi i shitësit me pushime nuk është shumë i interesuar për kompaninë teknike.
 • Mos e vlerësoni nivelin tuaj të aftësive. Identifikoni teknologjitë me të cilat punoni. Në të njëjtën kohë, hiqni fjalë si "niveli i mirë", "eksperti", etj.
 • Mos i rendit të gjitha fjalët kryesore. që kanë dëgjuar ndonjëherë . Për shembull, "të dhëna të mëdha", "kohë reale", "mësim makinerie", "docker", "rrjedhë serike". Përdorni ato me kujdes. Ju ka të ngjarë të kërkohet për një intervistë. demonstroni njohuritë tuaja në zonat e treguara.
 • Mos hyni në detaje pa shpjeguar pse është e rëndësishme. Shumica e kandidatëve kanë disa projekte interesante në magazinë, por nuk mund t'i tregojnë rekrutuesit se ky projekt është i rëndësishëm.
 • Mos rendisni aftësi të panevojshme. Njohuritë për Microsoft Excel, Word dhe aftësi të tjera themelore janë tek shumica e njerëzve, kështu që ato nuk mund të përmenden.

Truket e vogla

Kjo pjesë ka të bëjë me gjëra më pak të rëndësishme, por mendoj se duhet të dini edhe për to. Ata më ndihmuan të merrja tonin e duhur kur shkruaja rezyumin tim.

Shkruaj një histori

Kurrikula vitæ është një histori - histori juaj. Imagjinoni që po ftoni dikë të marrë pjesë në një histori udhëtimi dhe historia do të jetë për ju.

Rekrutuesit / Eychary duan të dinë që ju keni një kuptim të mirë në fushën e tyre të veprimtarisë dhe keni potencial për rritje. Prandaj, gjithçka që tregon mendjen tuaj do të jetë e dobishme në rezyme tuaj.

Përdorni një rezyme si një mënyrë për të bërë një përshtypje të mirë. Cilat janë arritjet, sfidat, pengesat më të mëdha në jetën tuaj profesionale dhe si ju bën kjo kandidatët më të mirë për pozicionin? CV-ja juaj duhet të jetë një përpjekje për t'iu përgjigjur këtyre pyetjeve.

Do të jetë gjithashtu një ide shumë e mirë për të paraqitur në patentat përmbledhëse, botime, shpikje në lidhje me pozicionin për të cilin po aplikoni.

Në shumicën e rasteve, mund të mendoni se si lidhet patenta juaj me një vend pune, kështu që ndjehuni të lirë ta përfshini atë në CV tuaj. Mendoni për aktivitete të tjera nga jeta juaj për të treguar hobi tuaj përveç punës.

Optimizoni lexueshmërinë

Shtë shumë e rëndësishme të kuptoni që një rezyme nuk është një regjistrim i asaj që keni bërë, por një histori kuptimplote dhe e mirë e mendimit e udhëtimit tuaj.

Jini shumë selektivë për atë që dëshironi dhe nuk dëshironi të përfshini në këtë histori. Do pozicion në listë do t'i tregojë rekrutuesit kush jeni dhe pse keni të drejtë për pozicionin.

Një ushtrim mendor ishte shumë i dobishëm për mua. Nëse kam vetëm 60 sekonda për të bindur dikë të më punësojë, atëherë çfarë saktësisht do të përqendrohem? Pasi vendosa, kthehem në përmbledhje dhe nënvizoj në të ato gjëra që kam menduar.

Një shembull do të ishte:

"Unë jam një inxhinier i backend, i angazhuar kryesisht në arkitekturën REST. Kam krijuar një aplikacion shumë të shkallëzuar në internet për miliona përdorues dhe kam realizuar vizionin e produktit të kompanisë time. "

Pikat që duhet të përfshihen në përmbledhje janë:

 • inxhinier mbrapa
 • REST
 • madhesise
 • vizioni i produktit.

Mbi këtë do të ndërtoja rezymen time. Farë kam bërë në të kaluarën që do të tregonte pasionin tim për produktin, aftësitë e mia për inxhinierët me përvojë, përvojën time të projektimit? Cilët tregues të shkallëzimit mund të jap?

Këshilli për të diplomuarit

Këshilli për të diplomuarit

Ky seksion ia vlen t'i kushtohet vëmendje atyre që sapo kanë mbaruar studimet ose kanë ndryshuar karrierën e tyre jo-teknike në një karrierë të zhvilluesit.

A ka rëndësi marka? Po kjo ndodh Shkolla ku keni studiuar dhe kompania ku keni qenë internimi janë faktorë të rëndësishëm.

Disa kompani po përpiqen të punësojnë njerëz nga institucione të caktuara arsimore - atëherë "të dyshuarit" e zakonshëm si Stanford, MIT, Universiteti i Uashingtonit vijnë në ide - dhe nëse studioni në një nga këto institucione të larta, ju tashmë keni një avantazh.

Por nëse nuk keni studjuar në një vend kaq prestigjioz, të gjitha nuk janë humbur as për ju. Një emër i mirë i universitetit i jep një sinjal të caktuar një rekrutuesi, por sinjalet e tjera janë gjithashtu të rëndësishme.

Le të themi që nuk keni studiuar në Stanford dhe ju asnjë përvojë e madhe në një kompani teknike . Në këtë rast, Christine këshillon të tregojë më shumë theks në përvojën tuaj të tanishme dhe sa mirë i përshtatet kompanisë teknike ku dëshironi të shkoni.

Ajo shpesh ndodh që të shohë që kandidatët përshkruajnë në detaje punën e tyre të palodhur nga shitësit gjatë periudhës së verës dhe sa të dobishme ishin rezultatet e punës së tyre. Por kjo nuk i tregon rekrutuesit që këta kandidatë janë të përshtatshëm për të punuar në një kompani teknike.

Një kompani teknologjike është shumë e ndryshme nga puna e një shitësi. Eychar dëshiron që ju ta bindni atë se jeni ju që duhet të punësoheni.

Një kandidat i mirë do të shkruajë në detaje në lidhje me përvojën e tij në tregti, por ai gjithashtu do ta lidhë atë në pozicionin që dëshiron.

Nëse mendoni se nuk keni asnjë shans, pasi nuk keni punuar kurrë në fushën e teknologjisë, mos e humbni shpresën. Përvoja juaj nuk është e vetmja gjë që përcakton kualifikimet tuaja. Hobi dhe interesat tuaja mund të jenë gjithashtu sinjale të dobishëm.

Nëse ju pëlqen të lyeni me elektronikë, lidhni diçka ose bëni diçka që do të tregojë aftësinë tuaj për të trajtuar teknologji komplekse, reflektoni këtë në CV tuaj. Në fund të fundit, rekrutuesi dëshiron të shohë se si lidhet sfondi juaj me këtë pozicion.

Të gjithë njerëzit janë të ndryshëm dhe secili person ka aftësitë e veta. Tregoni rekrutuesit se çfarë jeni të aftë. Përdorni 60 sekondat tuaja në mënyrë korrekte dhe jepni Hachar një arsye të mendojë për ju si zgjedhja e duhur.

Nëse keni një shans për të treguar veten, përdorni atë për të marrë punën tuaj në ëndërr.

Mjetet që unë rekomandoj

Thyerja e Intervistës së Kodimit - Një libër i shkëlqyeshëm për programimin në përgjithësi. Ky artikull ka marrë disa këshilla nga ai në lidhje me përpilimin e CV. Kam përdorur këtë libër për të përgatitur draftin tim të parë të një rezyme.

Google Résumé - një libër i bukur, në veçanti - për të diplomuarit. Flet për mënyrën e ndarjes së të rëndësishme nga sekondari, si të shkruhet një rezyme, dhe gjithashtu jep diçka si udhëzime hap pas hapi se si të merrni një vend pune.

Ju mundeni pajtohuni në buletinin tim për të marrë shembuj të CV të mirë dhe këshilla për kërkimin e punës.

Ju mundeni  pajtohuni në buletinin tim  për të marrë shembuj të CV të mirë dhe këshilla për kërkimin e punës


Cilat janë arritjet, sfidat, pengesat më të mëdha në jetën tuaj profesionale dhe si ju bën kjo kandidatët më të mirë për pozicionin?
Nëse kam vetëm 60 sekonda për të bindur dikë të më punësojë, atëherë çfarë saktësisht do të përqendrohem?
Farë kam bërë në të kaluarën që do të tregonte pasionin tim për produktin, aftësitë e mia për inxhinierët me përvojë, përvojën time të projektimit?
Cilët tregues të shkallëzimit mund të jap?
A ka rëndësi marka?