19.08.2016, 15:37:31
Войти Зарегистрироваться
Авторизация на сайте

Ваш логин:

Ваш пароль:

Забыли пароль?

Навигация
Новости
Бизнес план кредитного потребительского
Финансовый рынок нашей страны довольно развит, что в общем-то характерно для государств всего мира с развитыми или развивающимися экономики. Но потребности в финансовых услугах все равно, в значительной

Бизнес онлайн от сбербанка
Услуга Сбербанк бизнес онлайн от Сбербанка России – это новая, уникальная и, несомненно удобная возможность для предпринимателей и юридических лиц управлять своими счетами в банке, а также проводить необходимые

Архив новостей
Реклама
Календарь событий
Right Left

Верификација на водомерите го откажа Москва Собјанин во 2018 година

  1. 1. Дали треба да проверам или да инсталирам нови водомери?
  2. 2. Како управувачката компанија го контролира времето на калибрирање на станбени водомери?
  3. 3. Какви последици може да очекува жителот ако го игнорира времето на верификација?
  4. 4. Врз основа на која друштвото за управување почна да ја проверува регистрацијата на жителите во становите...

Откажано не се проверува, но нејзините фиксни датуми! За овој напис од весникот "Стар булевар"

Четири прашања за водомери Четири прашања за водомери

Во редакцијата доаѓаат многу прашања кои се однесуваат на задолжителна калибрација на водомери. Сите тие се поврзани со издавањето во декември минатата година од Резолуцијата на Владата на Москва бр.831-ПП, со која се укина документот со кој се уредува инсталацијата, одржувањето и калибрирањето на уредите за мерење на вода (Прилог 1 од Резолуцијата на Владата на Москва бр 77-ПП од 02.02.2004 година) Дали е потребно или не е неопходно да се изврши верификацијата?


Промените беа коментирани од Дирекцијата за станбени и јавни комунални претпријатија и подобрување на НЕАД

1. Дали треба да проверам или да инсталирам нови водомери?

Неопходно е. Не верификацијата воопшто беше откажана, но нејзините фиксни периоди беа 4 и 6 години за топла и ладна вода, односно, кои беа наведени во откажаниот додаток на декретот на московската влада. Сепак, согласно Уредбата на Владата на Руската Федерација бр. 354 од 6 мај 2011 година "За обезбедување комунални услуги на сопствениците и корисниците на станбените простории", потрошувачот мора " обезбеди проверка утврдени со техничката документација на мерниот уред ". Со други зборови, во времето одредено во листот со податоци на уредот. Во податочните листови за домашни водомери, интервалите за калибрација обично се означуваат според GOST - 6 години за мерачи на ладна вода и 4 години за метри за топла вода, иако интервалот на калибрација на некои увезени метри може да биде 10-15 години.

2. Како управувачката компанија го контролира времето на калибрирање на станбени водомери?

При инсталирање или замена на водомери, жител мора да му достави на друштвото за управување чин на ставање во употреба на уредот, каде што е назначен датумот на неговото инсталирање, бидејќи само во овој случај плаќањето за потрошената вода ќе се врши врз основа на отчитувањата на водомерот на станот. Така, Кривичниот законик има информации за истекување на интервалот на интервалот за сите водомери инсталирани во куќата. И во вистинско време жителите ќе бидат информирани за потребата од верификација.

3. Какви последици може да очекува жителот ако го игнорира времето на верификација?

Без држење верификација уредите се сметаат за непогодни за мерење на потрошувачката на вода. За претплатници кои не поднеле верификација или замена на водомери, плаќањата за станбени и комунални услуги на мерните уреди ќе се пренесат од станбени до дома мерни уреди.

4. Врз основа на која друштвото за управување почна да ја проверува регистрацијата на жителите во становите без водомери?

На 30 јануари 2013 година, Одделот за домување и комунални услуги и Укражување на Москва го одобри "Методолошки препораки за идентификација на лица кои користат станбени простории". Врз основа на овој документ, друштвата за управување добија право да ги идентификуваат нерегистрираните жители со цел да наплатат за всушност потрошената вода. Според претходната постапка за плаќање за ладна и топла вода, според сведочењето на заеднички куќен апарат, биле земени предвид само граѓаните регистрирани во куќата. Сега, потрошувачката на вода ќе се наплаќа за сите граѓани што всушност живеат. . Апартманите кои не се опремени со водомери ќе бидат проверени од комисија најмалку два пати месечно. Информации за фактот на живеење на нерегистрирани граѓани ќе бидат префрлени во Државниот Кодекс на државата ИК на областа за водостопанство.

Татјана ШЧЕРБАКОВА

Материјал од булеварот "Стар" № 10 (328) од 17.03.2013

Ако ви треба верувам водомер во вашата куќа, но не знам кој мерач за вода е најдобро за ова, ве советуваме да обрнете внимание на водомерите Берегин направени во Русија.

1. Дали треба да проверам или да инсталирам нови водомери?
2. Како управувачката компанија го контролира времето на калибрирање на станбени водомери?
3. Какви последици може да очекува жителот ако го игнорира времето на верификација?
1. Дали треба да проверам или да инсталирам нови водомери?
2. Како управувачката компанија го контролира времето на калибрирање на станбени водомери?
3. Какви последици може да очекува жителот ако го игнорира времето на верификација?
4. Врз основа на која друштвото за управување почна да ја проверува регистрацијата на жителите во становите без водомери?